Kanta-Häme

Keskustan työmaaviidakko helpottumassa piakkoin

Hämeenlinnan keskusta on yhtä työmaiden mylläkkää. Tällä hetkellä työn alla ovat Lukiokadun silta, Lukiokadun vesijohtolinjat sekä moottoritien kate, jonka rakentaminen aiheuttaa erikoisjärjestelyjä Kaivokadulla, Turuntiellä, Eureninkadulla ja Paasikiventiellä.

Keskustan katuja odottaa kuitenkin lähiaikoina ilouutinen. Katetyömaan katuosuudet saadaan valmiiksi, ja katuverkko avataan lähiaikoina.

– Seuraavat kolme viikkoa ovat hyvin hektisiä. Jos vain sää sallii, pyrimme saamaan kadut kuntoon kolmen viikon aikana, kertoo YIT:n projektipäällikkö Timo Parikka.

Kun kadut on saatu viimeisteltyä, pyytää YIT katselmuksen kaupungilta. Sen jälkeen kadut on mahdollista ottaa suunnitelmien mukaiseen käyttöön.

Asvalttityömaa vielä hetken

Kuluvan kolmen viikon ajan katuja vielä asvaltoidaan. Sen vuoksi katetyömaan liikennejärjestelyt muuttuvat töiden edetessä. Kaivokatua asvaltoitaessa Turuntien silta joudutaan ajoittain sulkemaan lyhyiksi ajoiksi ja liikenne kierrätetään Lukiokadun sillan kautta.

Paasikiventiestä asfaltointityön alla on vielä sillalta Saaristenkadulle yltävä osuus, jonka vuoksi Kaivokadulle ajetaan kiertotietä Saaristenkadun ja Palokunnankadun kautta. Myös Eureninkadun toinen puolisko on asvalttityömaana, joten se on toistaiseksi yksikaistainen.

Turuntien siltaa voi kulkea keskustasta Kaurialaan päin yhtä kaistaa, kun toista kaistaa asvaltoidaan.

Lukiokadun järjestelyt

Lukiokadulla remontoidaan sekä siltaa että vesijohtolinjoja. Vesijohtotyömaa rajoittuu Eureninkadun ja Parolantien väliselle alueelle, mutta henkilöautot pääsevät jo liikennöimään tiellä. Siltatyömaa taas vaikuttaa vain moottoritien liikenteeseen. Sieltä käytöstä on pois toinen Helsinkiin päin vievistä kaistoista.

Viikonloppuna 5.–7. heinäkuuta moottoritien liikenne palautetaan normaaliksi ja liikennejärjestelyt puretaan työmaan kohdalta. Sen jälkeisenä maanantain ja tiistain välisenä yönä molemmat Helsinkiin vievät kaistat suljetaan ja liikenne ohjataan hetkeksi Eureninkadun kautta. Silloin korjataan sillan kansilaatta. (HäSa)

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic