Kanta-Häme

Kettumäen silta puretaan viikonloppuna

Kettumäen vanhan sillan purkaminen aiheuttaa ensi viikonloppuna huomattavaa häiriötä ympäristöön keskellä yötä. Maantiesilta leikataan kappaleiksi ja nostetaan nostureilla sivuun lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. 
 
Työt alkavat yöllä puoli yhden jälkeen, kun sillan alitse kulkevan pääradan viimeinen juna on ohittanut työmaan. Melua, pölyä ja tärinää aiheuttava työ jatkuu läpi yön, sillä kaiken pitää olla valmiina aamuviideltä ennen päivän ensimmäisen junan saapumista.
 
Työmaan aiheuttamasta melusta on jaettu lähimmille naapureille tiedote jo viime vuoden puolella. Siltatyöstä vastaavan Destian mukaan yöllinen operaatio tulee kuitenkin aiheuttamaan häiriötä laajalla alueella. 
 
Operaatiota on tällä viikolla valmisteltu sahaamalla sillan betoninen kansi kolmeen osaan. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä osat piikataan irti sillan tukirakenteista ja nostetaan sivuun isoilla nostureilla.
 
Purkaminen on tehtävä viikonloppuyönä, sillä muina aikoina ei sillan ali kulkevan pääradan vilkasta junaliikennettä voida katkaista.
 
Lisää tilaa junille
Pälkäneentien eli kantatie 57:n silta ylittää pääradan Hämeenlinnan Kettumäessä. Silta on ollut yksi suosituimmista ajoreiteistä Hämeenlinnan ja Parolan välillä ja sitä käyttää yli 8000 autoa vuorokaudessa.
 
Nyt purettava silta on noin 50 vuotta vanha. Se on todettu niin huonokuntoiseksi, ettei se olisi enää kestänyt uusien 76 tonnia painavia ajoneuvoyhdistelmiä.
 
Talven aikana rakennettavan uuden sillan alle varataan tilaa rautatien lisäraiteille. (HäSa)