Kanta-Häme

Kettumäen siltaa puretaan vielä ensi viikonloppuna

Tampereen ja Helsingin välisen rautatien ylittävän Kettumäen sillan purku jatkuu vielä ensi viikonloppuna.

Pälkäneentien katkaisseen siltatyön alkuperäisenä tavoitteena oli, että radan ylittävä sillan osa olisi saatu purettua lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä.

Työ piti tehdä yöllä, koska junaliikennettä ei tuona aikana kulje. Työ aloitettiin puolen yön jälkeen ja sen piti olla ohi aamuviiteen mennessä, kun ensimmäinen aamujuna kulkee radalla.

Destian työmaapäällikön Mika Sojakan mukaan työ vaikeutui kuitenkin niin, että sitä on jatkettava vielä ensi viikonloppuna. Yksi vaikeuttava tekijä oli sunnuntain vastaisena yönä vaivannut tuulinen sää.

– Yksi siltalohko saatiin purettua, mutta ei kaikkea, mitä piti. Työssä oli vaikeuksia, muun muassa kova viima vaikeutti terästen leikkaamista, Sojakka kertoo.

Ensimmäinen lohko saatiin puoli neljän aikaan lopulta leikattua ja nostettua irti. Nostovaiheessa siltalohko putosi myös hieman odotettua alemmas, mutta työstä ei Sojakan mukaan aiheutunut vaaratilanteita työmiehille.

Viikonloppuna nostettu siltalohko painoi noin 50 tonnia.

Jatkuu ensi viikonloppuna

Rautatien yli kulkee kaikkiaan kolme lohkoa, ja niistä kaksi on edelleen paikallaan. Sunnuntaiaamuyönä työmiehet eivät enää alkaneet irrottaa toista lohkoa, koska radan siivoamisessa meni vielä aikansa.

– Meille tulisi valtavat sanktiot, jos junat alkaisivat myöhästellä töiden takia, Sojakka sanoo.

Tulevan viikon aikana työmaalla tehdään valmistelevia töitä, jotta ensi viikonloppuna saadaan loputkin radan ylittävästä sillasta nostettua pois.

– Kaksi palaa oli minimitavoite edellisessäkin nostossa, mutta nyt kaksi palaa pitäisi saada lähtemään, hän tiivistää.

Kettumäen sillan remontin arvioidaan olevan valmis syyskuussa. Siihen asti Pälkäneelle autoilevien pitää kiertää moottoritien ja Parolan keskustan läpi tai Aulangon kautta. (HäSa)