fbpx
Kanta-Häme

Keva ostaa katteen kauppakeskuksen yli sadalla miljoonalla eurolla

Kuntien eläkevakuutusyhtiö Keva on ostanut Hämeenlinnassa moottoritien päälle rakenteilla olevan kauppakeskuksen. Kaupan arvo on yli sata miljoonaa euroa. 

Kauppakeskus valmistuu lokakuussa 2014 ja se sisältää yli 26 000 neliötä vuokrattavaa tilaa sekä 600 autopaikkaa.  Kauppakeskuksen pinta-alasta jo yli 60 prosenttia on vuokrattu. Suurimmat käyttäjät ovat Anttila, Sokos, S-market ja H&M.

NCC vastaa kauppakeskuksen rakentamisesta ja jäljellä olevien tilojen vuokraamisesta. NCC käynnisti kauppakeskuksen rakentamisen tänä keväänä. Kortteliin tulee myös asuintaloja.

 

Kiinteistöt kiinnostavat sijoituksina

 

 

Keva on työeläkelaitos, joka vastaa kuntien, valtion ja kirkon eläkevaroista. Eläkelaitoksen nimi oli aikaisemmin Kuntien eläkevakuutus.
 
Sijoitusyhtiöt, kuten eläkevakuuttajat, omistavat suuren osan Suomen kauppakeskuksista. Kaupan keskusliikkeetkin ovat myyneet kauppakeskuksiaan sijoittajille, jotka taas ovat vuokranneet pitkäaikaisilla sopimuksilla tilat käyttäjille.
 
– NCC on kumppanimme. Ostamme kiinteistön vuokralaisineen, Kevan kiinteistöjohtaja Erkki Markkola sanoi Hämeen Sanomille viime joulukuussa.
 
Työeläkeyhtiöihin rahastoiduista eläkevaroista on tehty merkittäviä sijoituksia kiinteistöihin. Kiinteistösijoitukset voivat olla riskisijoituksia tai pientä, mutta varmaa tuottoa antavia sijoituksia.
 
– Kevan kiinteistösijoitusstrategiaan sisältyy tavoite lisätä liiketilakiinteistöjen osuutta. Hämeenlinnan kauppakeskuksen investointi toteuttaa oivallisesti tätä tavoitetta, kertoo Kevan kiinteistöjohtaja Erkki Markkola.  (HäSa)

 

Menot