Kanta-Häme

Keva tutkituttaa sisäilmaongelmat

Goodmanin kauppakeskuskiinteistön omistava Keva alkaa tutkia, mistä kauppakeskuksen väitetyissä sisäilmaongelmissa on kyse.

– Tällaiset epäilykset tulivat yllätyksenä sekä rakentajalle että kiinteistönomistajalle. Asia otetaan erittäin vakavasti, Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen kertoo.

Suutarisen mukaan toimeksianto sisäilmakonsultin tilaamisesta on jo tehty. Ensimmäisten tulosten saaminen riippuu siitä, millaisia selvityksiä ja millä laajuudella asiantuntijat päättävät tehdä. Aikaa voi kulua muutamista päivistä useisiin viikkoihin.

– Todennäköisesti tutkitaan esimerkiksi sitä, onko ilmanvaihto liian kovalla ja kuivattaako se limakalvoja. Ilmanvaihtokanavat on syytä tarkistaa myös sisäpuolelta, jos sinne on mahdollisesti jäänyt rakennuspölyä tai muita epäpuhtauksia.

Rakennuksen takuuaika on edelleen voimassa. Jos virheitä havaitaan ja ne johtuvat rakennuksesta tai rakentamisesta, NCC korjaa asian.

Rakentajayhtiö NCC:n aluejohtaja Jukka Kylliö arvioi torstaina Ylelle, että tilanne saattaa hyvin johtua ilmanvaihdon säädöistä. Kylliön mukaan on tyypillistä, että ensimmäisen vuoden aikana uutta rakennusta haetaan oikeisiin säätöihin. HÄSA

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic