Kanta-Häme

Kevään kirjasato pääkirjastossa

Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana-66:n ja kaupunginkirjaston yhteinen Kevään kirjasto -tilaisuus on pääkirjastossa keskiviikkona 19. maaliskuuta kello 19.

Illan vieraana on tohtori ja tietokirjailija Antti Vihinen, joka tunnetaan myös Lahden Sibelius-talon entisenä johtajana ja on sittemmin toiminut mm. kulttuuriteorian professorina Saksassa. Tällä hetkellä on kehittämässä Linnanniemen museoita Hämeenlinnassa. Helmikuussa 2015 saa ensi-iltansa hänen kirjoittamansa näytelmä Sibeliuksen kohtalonvuodet. Kirjallisessa tuotannossaan hän on myös käsitellyt Sibeliusta. Ensi syksyn uuden teoksen aiheena on Mozart.

Kirjasadon muut esiintyjät ovat filosofi Johannes Ojansuu, jolta on juuri ilmestynyt aforismikokoelma Katoavaisuuden aineisto ja tietokirjailija Tarja Lappalainen teoksellaan Salonkielämää – Rakkautta, riitoja ja kirjoittamisen paloa,jonka pääosassa ovat Elisabet Järnefelt, Minna Canth ja Juhani Aho.

Iltaan mahtuu myös kaksi rikosromaanien kirjoittajaa: Kimmo Miettinen jatkaa Imatra-sarjaansa teoksella Valuvika, ja Tapani Baggen uusi teos Havannan kuu on hirtehinen kaappausdraama.

Illan juontaa Kari Jalonen. Sisäänpääsy on vapaa. (HäSa)

 

Asiasanat