Kanta-Häme

Kevan toimitusjohtajan paikka hakuun

Työeläkeyhtiö Keva valitsee uuden toimitusjohtajan 20. toukokuuta.

Hakuaika alkaa perjantaina ja kestää 4. huhtikuuta saakka. Hakijalta edellytetään muun muassa eläkealan ja työeläkejärjestelmän sekä julkisen sektorin ja sijoitustoiminnan tuntemusta. Kevan edellinen toimitusjohtaja Merja Ailus erosi viime syksynä etuuksista nousseen kohun vuoksi.

Keva haluaa myös, että yhtiön toimitusjohtajan asema rinnastuisi nykyistä selvemmin kunnanjohtajan asemaan. Kevan valtuuskunta esittää sosiaali- ja terveysministeriölle, että toimitusjohtajan irtisanomisperusteet muutettaisiin vastamaan kunnanjohtajan irtisanomisperusteita.

Tapani Hellstén harkitsee

Kevan varatoimitusjohtaja, Hämeenlinnan entinen kaupunginjohtaja Tapani Hellstén sanoo harkitsevansa toimen hakemista.

– Takana on kiihkeä uudistusten valmisteluvaihe. En ole kerta kaikkiaan ehtinyt asiaa miettimään. Mutta tässä on nyt kaksi viikkoa harkinta-aikaa ja vakavasti sitä mietin, sanoo Hellstén.

Kevan vt. toimitusjohtaja, varatoimitusjohtaja Pekka Alanen jää tämän vuoden aikana eläkkeelle. Kevan organisaatiouudistuksessa johtoryhmän jäsenet joutuvat hakemaan omia työpaikkojaan, joten koko johtoryhmä nimetään uudelleen.

Hellstén uskoo, ettei toimitusjohtajan valintaa mandatoida poliittisesti, vaikka kokemusta yhteiskunnallisesta toiminnasta pidetään hyvänä asiana.

– Kyllä ensisijainen lähtökohta on, että haetaan ammattijohtajaa, jolla on johtamiskokemusta ja alansa tuntemusta, sanoo Hellstén. (STT–HäSa)