Kanta-Häme

Kevät toi huijarihanslankarit

Kesän myötä Suomeen on jälleen saapunut kierteleviä remonttimiehiä, joiden toimet muistuttavat enemmän petosta kuin oikeaa piha- tai kattotyötä.

Valtakunnallisesta poliisin rikostiedustelu- ja analyysikeskuksesta kerrottiin perjantaina, että kevään ensimmäiset havainnot pihatöitä tarjoavista ulkomaalaisista ryhmistä on jo tehty pääkaupunkiseudulla.

Kysymys on poliisin mukaan niin sanotuista ”irlantilaisista asfalttimiehistä”, jotka tarjoavat työsuorituksia pihojen asfaltoinneista ja kivitöistä aina seinien maalaamiseen ja kattojen suojakäsittelyihin asti.

Kova kiire, halpa hinta

Rikoskomisario Kari Pasasen mukaan remonttihuijareiden toimintatapa on vakiintunut: ryhmä miehiä kiertää erityisesti omakotitaloalueilla ovelta ovelle tarjoamassa palveluksiaan.

Edullinen tarjous perustellaan usein kiireellä; ryhmän pitää päästä eroon toiselta työmaalta jääneistä tarvikkeista ennen laivan lähtemistä. Kiire on niin kova, että työt saatetaan jo aloittaa hintaneuvotteluiden ollessa vielä kesken. Osa asiakkaista on kokenut neuvottelutilanteen painostavaksi.

Remonttimiehet haluavat maksun heti käteisellä tai tilisiirtona. Etumaksun saatuaan he joko katoavat paikalta tai hutiloivat työnsä loppuun.

Poliisi: käske poistumaan, ota tuntomerkit

Osa huijareista on mainostanut mahdollisuutta kotitalousvähennykseen. Sen saaminen ei kuitenkaan onnistu, sillä kiertävät remonttimiehet eivät ole suomalaisessa ennakkoperintärekisterissä.

Poliisista muistutetaan, että jos työntarjoajat vaikuttavat epäilyttäviltä, ei heiltä kannata tilata työtä.

Mikäli remonttiryhmä ei noudata poistumiskehotusta, voi asiasta ilmoittaa hätäkeskukseen. Samalla kannattaa ottaa ylös pihalla käyneiden henkilöiden tuntomerkit ja heidän ajoneuvojensa rekisteritunnukset.

Mainos