Kanta-Häme

Kevätilme kotiin väreillä

Kevätauringon ensisäteet ovat saaneet kotinsa sisustajat jo liikkeelle.

– Heti, kun aurinko alkaa paistaa, kauppa vilkastuu. Kotiin haetaan piristystä lähinnä kankailla ja sisustustyynyillä. Ne ovat keväisin selvät hittituotteet. Raikkaita, keväisiä, kirkkaita värejä haetaan, kertoo Pentikin myymäläpäällikkö Annika Järvinen.

Tänä keväänä kevätmallisto Hortensia koostuu kolmesta väristä: vihreästä, vaaleanpunaisesta ja sinisestä.

– Vihreällä kevät aina ensin lähtee liikkeelle. Se on ihmisille se kevätväri. Jo tammikuussa laitoimme kevätmalliston esille, ja vihreä Hortensia-kangas oli erittäin kysyttyä.

Nyt myymälän sisustuksessa näkyy kyseisen kankaan vaaleanpunainen versio niin kankaana, brodeerattuina tyynynpäällisinä, kaitaliinoina, tabletteina kuin servietteinäkin.

– Myös sininen on tämän kevään trendiväri. Silläkin on ystävänsä, Järvinen toteaa.

Pääsiäisen tulo näkyy tuotteissa

Ja pääsiäistä kun tässä lähestytään, väri-iloitettelulla leikittelevä Narsissi-kangas mallistoineen on sekin kiinnostanut kotiaan kevätilmeeseen sisustavia perheitä.

– Vuosi sitten, kun tilasimme kangasta, ihastuimme värikkääseen kuosiin, ja niin ovat tehneet myös asiakkaamme, myymäläpäällikkö Annika Järvinen sanoo.

Mielenkiintoiseksi akvarelliväreillä maalatun kankaan tekee se, että se on painettu uudenlaisella painomenetelmällä, joka mahdollistaa värien hyvän toistumisen.

Järvisen mukaan kevät ei huomattavasti lisää heillä huonekalujen myyntiä.

– Kevät on aina ollut sellaista pienellä sisustamista. Kun ajat ovat ankeat, ostetaan jotain pientä piristystä.

Kevään pieneksi piristykseksi on tarkoitettu muun muassa Anu Pentikin designia olevat keraamiset Pääsiäinen-vuosimunat, jotka ovat monille haluttua keräilytavaraa.

Kodin energia antaa voimaa

Riittamarin yrittäjä Riitta-Liisa Lindström kertoo, että kevään uusi sisustusväri on oranssi, jota nähdään ainakin tyynyissä ja sisustustavarassa.

– Edelleen kuitenkin kodeissa jatkuu harmaa ja harmoninen väritys, johon kuuluvat beesin ja harmaan eri sävyt sekä musta-valkoisuus. Ne ovat perusta kaikelle sisustukselle.

– Pienillä jutuilla, kuten sisustustauluilla, saa silti uuden ilmeen edullisesti. Ja jos uskaltaa poiketa kodin muusta väriskaalasta, silloin esimerkiksi oranssi tyyny ottaa silmään ja tuo positiivista energiaa kotiin. Se on tärkeää, kun tulee raskaan työpäivän jälkeen kotiin, Lindström näkee.

Kupari on muualla maailmalla ja sisustuslehdissä trendiväri, mutta Suomeen se tekee Lindströmin mukaan tuloaan hitaasti – mutta varmasti. Riittamarinkin valikoimaan kuuluu muun muassa kuparisia lamppuja, kynttilänjalkoja ja tarjoilulautasia.

Hän iloitsee siitä, että tänä päivänä ei sisusteta pelkästään sisätiloja, vaan terassit ja parvekkeetkin puetaan sisätiloja vastaaviksi.

Oranssi piristää kylpy- ja makuuhuonetta

Marimekossakin luotetaan osittain tänä keväänä oranssiin, joka näkyy keltaisen ja sinisen ohella esimerkiksi Kustaa Saksin suunnittelemassa Merivuokko-kankaassa ja -astiasarjassa.

Myyjä Kati Terävä muistuttaa, että sisustaa voi myös wc-, kylpy- ja saunatiloja ja esittelee oranssi-beesejä Nimikko-kylpypyyhkeitä ja -takkeja.

Sisustukseen kuuluvat myös pussilakanat ja tyynyliinat, joista kevään oranssi-beige-väriyhdistelmän rinnalla tarjolla on turkoosi-beige.

– Keväällä halutaan värejä. Paljon asiakkailla on sitä, että pestään ikkunat ja halutaan samalla uudet verhot. Tämä näkyi heti, kun oli aurinkoisia päiviä.

Kankaita menee verhojen lisäksi pöytä- ja keittiöliinoiksi. Piristystä haetaan ostamalla vaikkapa yhteensopivat pannulaput ja esiliina.

– Kirkas vihreä näyttää kotona raikkaalta, mutta keltainen menee kankaissa vielä paremmin, Terävä kertoo.

– Kevään ensimmäinen sesonki on pääsiäinen. Koti halutaan silloin keväisen näköiseksi. (HäSa)

 

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic