Kanta-Häme

Kevyellä kynällä: Nopeimpia lihapullia ei enää saa kotiin

Ravintolavaunumenun myynti kotiinkuljetuksella jäi koronakokeiluksi. Kuva: Kati Laukkanen
Ravintolavaunumenun myynti kotiinkuljetuksella jäi koronakokeiluksi. Kuva: Kati Laukkanen, arkisto

Koronavirus sulki keväällä kaiken muun ohessa myös junien ravintolavaunut, ja täten nälkäinen kansa jäi ilman muun muassa ”Suomen nopeimmiksi” mainostettuja lihapullia. Ilmeisesti nopeudella viitataan tarjoiluun raiteita pikavauhtia paahtavassa junassa eikä siihen, kuinka ripeästi mikroaaltouuni sanoo ”ping!”.

VR keksi muun noutoruokabuumin vanavedessä alkaa tarjota omia ravintolavaunuruokiaan kotiinkuljetuksella. Tilaus oli tosin mahdollista vain Helsingin kantakaupungin alueella.

Kokeilu kesti reilun kuukauden huhtikuun lopulta kesäkuun alkupuolelle. VR-yhtymästä kerrotaan, että ”toimitimme lukuisia tilauksia ympäri Helsinkiä”, mutta ”ravintolavaunujen menekkiin verrattuna myynti oli kuitenkin hyvin vähäistä”.

Jatkoa ei ole luvassa, sillä ”kokeilun tarkoitus oli ennen kaikkea ilahduttaa asiakkaita ja tarjota heille mahdollisuus nauttia tutuista ravintolavaunun herkuista ja Suomen nopeimmista lihapullista poikkeusaikanakin”.

Jatkossa(kin) pikavauhtipullien perässä on siis hypättävä ravintolavaunun kyytiin.

Bon Appétit!

Juttusarjassa toimittajat kirjoittavat ärsyttävistä, hämmästyttävistä, ilahduttavista tai muuten vaan ajankohtaisista asioista.

Päivän lehti

4.8.2020