Kanta-Häme

Kevyesti kasin keskiarvoon 

Hämeen Sanomat kävi jututtamassa hämeenlinnalaisia kulttuuritarjonnasta hetkeä ennen kuin teatterin Päänäyttämöllä alkoi näytelmä Silmälläpidettävät. Kevään mittaan piipahdetaan myös konsertissa, taidemuseossa, elokuvissa ja kirjastossa.

Näitä kysyttiin teatterissa

1. Kuinka usein käyt teatterissa?
2. Mitä mieltä olet ohjelmistosta? 
3. Käytkö muissa kaupungeissa tyydyttämässä teatterin nälkää?
4. Mikä muu kulttuuri kiinnostaa?
5. Anna kouluarvosana Hämeenlinnalle kulttuurikaupunkina. 

Asta Vienonen
1. Silloin tällöin. Varmaan kolme kertaa vuodessa.

2. Me tykätään musikaalisista teatteriesityksistä. Semmoisista, missä saa nauraa. Se on terapiaa työpäivän jälkeen. Jokin aika sitten ei oikeastaan käyty teatterissa. Näytelmät eivät olleet kiinnostavia. Joskus ollaan käyty katsomassa näytelmäharjoituksia. Se oli kiva. Päätettiin, että tätä me tullaan katsomaan.    

3. Kun liitto on järjestänyt teatterimatkoja, ollaan joskus käyty Riihimäellä ja Tampereella. Tampereella esitykset ovat olleet erilaista. Ihan hyvin Hämeenlinna kilpailussa pärjää. 

4. Elokuvissa käydään ja konserteissa Lahdessa. Ilmaiskonsertit Hämeenlinnassa on ihan hyviä.   

5. Ihan yhdeksän voisi antaa. Täytyy nyt kehua Hämeenlinnaa.

 

Seppo Suoranen
1. Kesällä kolmessa kesäteatterissa ja täällä pari kertaa vuodessa. Teatterissa olen käynyt jo silloin, kun vanha teatteri oli Linnankadun ja Birger Jaarlin kadun kulmassa. Meitä vietiin siskon kanssa lapsena teatteriin johtuen siitä, että meidän sukulaistäti oli ns. iltanäyttelijä. Sillä mä olen oppinut käymään teatterissa jo 55 vuotta sitten. Teatterikerhon reissuilla kävin vuosikaudet, mutten enää. 

2. Kyllä tämä riittää mulle. Kesäteattereissa on kepeää ohjelmistoa.   

3. Valkeakosken kesäteatteri on hirveän hyvä ja Mikkelissä poikettiin viime kesänä ensimmäisen kerran. Se oli ihan positiivinen kokemus. Mutta kyllä tästä kaupungista löytyy kaikki mulle tarpeellinen.   

4. Käytiin katsomassa Erja Lyytisen ja Heikki Silvennoinen konsertti. Se oli ihan huippu, ja tupa täysi. Se oli nautinto. Mutta olen tullut ehkä laiskaksi. En käy juurikaan konserteissa. Menen nukkumaan siihen aikaan, kun pitäisi Suistolla mennä.

5. Mä niin vähän kulutan, mutta… kahdeksan.

 

Saara Saarenkari-Haataja
1. Ehkä viisi kertaa vuodessa.

2. Tarjonta on monipuolista. Musikaaleista ja komediallisista esityksistä tykkään tosi paljon ja niitä on ollutkin ihan hyvin. Ehkä lapsille saisi olla enemmän näytelmiä.

3. Olen käynyt Tampereen Työväenteatterissa useammankin kerran, mutta en pariin vuoteen. Jos teatteriin lähden, niin enimmäkseen käyn täällä Hämeenlinnan teatterissa.

4. Konserteista tykkään, jos vaan sattuu olemaan tässä lähellä sellaista musiikkia, joka itseä kiinnostaa.   

5. Varmaan seiska tai kasi. Koskaan ei ole ihan täydellistä, aina jotakin voisi olla enemmänkin. 

 

Toivo Hakkarainen
1. Olenkohan tämän syys–kevätkauden aikana käynyt neljä kertaa ja yksi on vielä tulossa. Aina, kun hyvää on tarjolla, niin totta kai sitä täytyy käydä.

2. Käyn katsomassa vain niitä esityksiä, jotka ovat minulle sopivia, mutta kyllä voisi kantaaottavia näytelmiä olla vähän enemmän.

3. Tampereella on tullut käytyä muutaman kerran teatterissa. Vähemmän matkailen. 

4. Konserteissa käyn joskus.

5. Kyllä Hämeenlinnasta kulttuuria löytyy vaikka kuinka paljon, jos vaan on haluja käydä. Kahdeksan kieppeille arvostan tarjonnan hyvinkin. Jää niin paljon itseltä väliin.   

 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic