Kanta-Häme

Kiemunki ja Käki tekivät tutkintapyynnön

Poliittinen kärhämöinti kuumenee Hämeenlinnassa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) ja Kehittämiskeskus Oy Hämeen (Kehke) toimitusjohtaja Mervi Käki tekivät keskiviikkona poliisille tutkintapyynnön. Sen aiheena on törkeä kunnianloukkaus.

Asia koskee kaupungin yhtiöiden muutama viikko sitten Levillä pitämää seminaaria, jonka ohjelmasta on julkisuudessa esitetty Kiemungin mukaan täysin väärää tietoa.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala kertoi viime viikolla Hämeen Sanomille kuulleensa, että kaupungin yhtiöiden Levillä pitämässä seminaarissa oli profiloitu perussuomalaisten valtuutettuja.

Ilkkalan mukaan perussuomalaisista oli etukäteen kerätty tietoja, joiden pohjalta seminaarin työpajassa oli tehty profilointeja. Ilkkala epäilikin Levin seminaariin osallistujien syyllistyneen laittoman henkilörekisterin keräämiseen ja yksityisyyden suojaan kuuluvien tietojen levittämiseen.

Kiemunki pitää Ilkkalan väitteitä suorastaan absurdeina. Myös Mervi Käki on todennut tällaisten perättömien kuulopuheiden pilaavan Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön mainetta ja mustaavan myös seminaariin osallistuneita henkilöitä.

Ilkkala totesi jo viime viikolla jättävänsä perussuomalaisten yksittäisten valtuutettujen harkintaan, tehdäänkö heidän puoleltaan poliisille rikosilmoituksia.

– Tietooni ei tässä vaiheessa ole tullut, että sellaisia olisi tehty, vaikka viitteitä on siitä, että tilaisuudessa olisi ollut esillä jopa viranomaisten salassapitovelvollisuuden piiriin kuuluvia asioita, Ilkkala toteaa nyt.

Pitääkö valtuustosopimus?

Ilkkala harmittelee sitä, että profilointikohu on vienyt kaiken huomion siltä, mitä yhtiöiden seminaarissa muuten käsiteltiin.

– Siellähän yhtiöiden hallitukset tekivät linjauksia, jotka omistajapolitiikan mukaisesti kuuluvat kaupunginjohtajille, kaupunginhallitukselle ja sen konsernijaokselle.

Vaikka tutkintapyynnöt ja rikosilmoitukset nyt sinkoilevat Hämeenlinnan kunnalliselämässä, lauantaina valtuustoryhmät kokoontuvat pohtimaan, mitä tehdä.

Kokouksessa on tarkoitus tutkia, voidaanko pari kuukautta sitten solmittua valtuustosopimusta vielä noudattaa. (HäSa)