Kanta-Häme

Kiemunki johtaa maakuntahallitusta

Hämeenlinnan valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) nousee Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokuntaan Lontooseen siirtynyttä Johannes Koskista (sd.).

– Suurempia saappaita ei Kanta-Hämeen leveyksillä voisi olla täytettävänä kuin Johanneksen, mutta nöyrällä asenteella lähden omalta osaltani viemään maakuntahallitusta yhdessä linjattuun suuntaan, Kiemunki sanoo.

Hän huomauttaa, että liitolla on erinomainen johto ja ennestään tuttu tiimi, johon on helppo luottaa.

Kiemungin mukaan tämän vaalikauden tärkeimpiä tehtäviä on viedä sote-uudistusta eteenpäin yhtä jalkaa sairaanhoitopiirin ja kuntien kanssa sekä vaalia samalla maakunnan yhtenäisyyttä.

– Vain tällä tavoin onnistumme edunvalvonnassa valtion suuntaan. Tärkeimmät tavoitteet liittyvät maakunnalle elintärkeisiin liikenneinfrahankkeisiin, biotalouden edistämiseen ja vankilan uudistamishankkeen käynnistämiseen, Kiemunki sanoo.

Hämeen maakuntavaltuusto valitsi Kiemungin tehtävään ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina.

Kiemunki on 38-vuotias Hämeen Sanomien toimittaja, ja kuluva valtuustokausi on hänelle kolmas Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa. Hän on toiminut myös muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja on nyt myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston puheenjohtaja. HÄSA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic