Kanta-Häme

Kiemunki saa kaupunginhallituksen puheenjohtajan nuijan

Sosiaalidemokraattien Iisakki Kiemungista on tulossa Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kokoomuksen Sari Rautiosta kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan jakavat vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit siten, että Teija Arvidsson (kd.) aloittaa ja kahden vuoden kuluttua paikan saa Ritva Oinonen (vas). Näin siitäkin huolimatta, että muut valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajapaikat on tässä vaiheessa päätetty vain vuodeksi kerrallaan.

Valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi sosiaalidemokraatit ehdottaa Johannes Koskista.

Kolmannen varapuheenjohtajan paikka taas on vihreiden ja tarkoitus on, että paikalla vuorottelisivat Kirsi Ojansuu-Kaunisto ja Päivi Sieppi.

Puolueiden kunnallisjärjestöjen hallitukset olivat keskiviikkoiltana koolla päättämässä esityksistään, joita käsitellään vielä lauantaina puolueiden valtuustoryhmien puheenjohtajien välisessä neuvottelussa.

Kaupunginhallitus valmiina

Kiemungin johdolla kokoontuvassa kaupunginhallituksessa ensimmäisen varapuheenjohtajan paikalle perussuomalaiset esittää Lulu Riikosta. Kokoomuksen ehdokas toiseksi varapuheenjohtajaksi on Tapio Vekka, joka johtaisi myös kaupunginhallituksen konsernijaostoa.

Kokoomuksen muut ehdokkaat kaupunginhallitukseen ovat Helena Hirviniemi ja Juha Kallioinen.

Sosiaalidemokraatteja hallituksessa edustavat Kiemungin lisäksi Ulla Appelroth, Sirpa Laakso ja Anna-Kaisa Häppölä.

Keskustan ehdokas kaupunginhallitukseen on Hannu Kärpänen ja perussuomalaisten toiselle paikalle on tarjolla Kari Ilkkala.

Vasemmistoliiton ja kristillisten jakamalla paikalla aloittaa Ritva Oinonen (vas.), joka luovuttaa kahden vuoden kuluttua paikan Teija Arvidssonille (kd.).

Lautakunnille myös puheenjohtajat

Lautakuntien puheenjohtajaehdokkaat on myös nimetty. Katriina Laaksonen on kokoomuksen ehdokas terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan johtoon, Kaija-Leena Savijoki ikäihmisten lautakunnan sekä Pekka Kääriäinen tarkastuslautakunnan johtoon.

Elämänlaatulautakunnan puheenjohtajaksi perussuomalaiset esittää uutta valtuutettua Hanna Raitaa ja ympäristö- ja rakennuslautakunnan johtoon niin ikään uutta Vesa-Matti Seppälää.

Sosiaalidemokraattien ehdokas lasten- ja nuortenlautakunnan puheenjohtajaksi on Satu Aaltonen ja yhdyskuntalautakunnan puheenjohtajaksi Pasi Vesala. Keskusvaalilautakuntaa johtaa esityksen mukaan Ulla Pullola (sd.) ja jätelautakuntaa Leena Murtonen (sd.)

Linnan Tilapalvelujen johtokunnan puheenjohtajaksi esitetään Katriina Ahtiaista (ps.) ja Linnan Lomituspalveluiden puheenjohtajaksi Timo Myyryläistä (kesk.).

Puolueet ovat lisäksi jakaneet keskenään myös lautakuntien varapuheenjohtajuudet ja toiset varapuheenjohtajuudet. (HäSa)

 

 

 

 

 

Mainos