Kanta-Häme

Kiemunki tyytymätön, Ranne ei

Iisakki Kiemunki (sd.) on ilmaissut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden ratkaisuun.

Kyse on jutusta, jossa Kiemunkia sekä Hämeenlinnan kaupunkiuutisten ja Hämeen Kaiku -verkkolehden päätoimittajia syytettiin kunnianloukkauksesta.

Kaikki syytetyt vapautuivat kunnianloukkaussyytteistä, mutta Kiemunki sai sakkotuomion yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Jutun toinen osapuoli Lulu Ranne (ps.) kertoo, ettei ole aikeissa valittaa, joten ei ole myöskään ilmaissut tyytymättömyyttään.

– Koska tuli selväksi, että myös poliitikkojen lapset, perhe ja yksityiselämä ovat julkisuudelta suojattuja, hän toteaa.

Tyytymättömyyden ilmaisu pitää tehdä viikon kuluessa tuomion julkistamisesta. Sen jälkeen on mahdollista tehdä valitus 30 päivän kuluessa.

Hovioikeudelta pitää tässä tapauksessa hakea valituslupaa, koska kyse on verrattain pienestä sakkotuomiosta.

– Minun osaltani ei ole kyse rahasta, vaan periaatteesta. Käräjäoikeuden tuomio oli jonkinlainen Salomonin tuomio, jossa oli jokaiselle jotain, Kiemunki pohtii.

– Kysyin mielipidettä parilta oikeusoppineelta. Heidän näkemyksensä on, että tuomio suurella todennäköisyydellä kaatuisi hovissa, koska korkeimman oikeuden linja on ollut, että esim. henkilötunnukset ovat julkista tietoa. 
 
Hän sanoo harkitsevansa valitusta yli lähiaikojen muiden poliittisten ratkaisujen.

– Koska käräjäsaliin vietyä politiikkaahan tämä on.

Reilun viikon kuluttua valtuusto käsittelee tilapäisen valiokunnan esitystä kaupunginhallituksen luottamuksesta. Ranne on vaatinut, että samalla pitäisi arvioida myös Kiemungin luottamus valtuuston puheenjohtajana. HÄSA

 

Menot