Kanta-Häme

Kierrätyskeskus muutti Tiiriöön

Kun Hämeenlinnan kierrätyskeskus avasi maanantaina ovensa Parolantiellä, oli oven takana jo jonoa. Uudet tilat kiinnostivat uteliaita, sillä keskus oli ollut muuton takia kiinni yli kolme viikkoa.

– Huh, huh, oli tässä aikamoinen työ näin lyhyessä ajassa. Helpointa taisi olla Luotsin pukuvuokraamolla ja löytötavaratoimistolla, joiden edellisestä muutosta oli kulunut vain puoli vuotta. Ei ollut päässyt vielä kertymään turhaa tavaraa, palvelupäällikkö Sonja Aarnio sanoo.

Lähes kymmenen vuotta Aulangontiellä vanhassa pukutehtaassa toimineella kierrätyskeskuksella on nyt tilaa kaikkiaan 1400 neliötä. Parolantie 66 eli entinen Gigantin kiinteistö on vähän pienempi kuin vanhat tilat.

– Myymälä on saman kokoinen, mutta henkilökunnan toimistot ovat toisessa kerroksessa. Täällä on kaikki yhtä suurta tilaa. Minun mielestäni täällä Tiiriössä on mahdollisuuksia vaikka mihin, Aarnio uskoo.

Kierrätysmyymälä ei ole aivan täysin valmis, mutta se muotoutuu pikkuhiljaa. Esimerkiksi löytötavarapiste on vielä vähän kesken ja hyllyt ovat vasta täyttymässä.

Pukuvuokraamossa on parhaillaan täysi tohina, sillä vuokraamoa jouduttiin pitämään kiinni vuoden kiireisimpänä aikana. Vuokraamon ja ompelimon toiminnasta vastaava Sonja Aarnio ei kuitenkaan usko tauon häiritsevän suuremmin toimintaa.

– Meillä on nyt Hämeenlinnan teatterin lisäksi vihdoinkin myös Riihimäen teatterin puvut vuokrattavana. Ne ovat odottaneet jo pitkään laatikoissa, Aarnio huomauttaa.

Uusien tilojen myötä kierrätyskeskuksen ja Suomen ainoan viittomakielisten työkeskuksen, Sampolan, yhteistyö tehostuu. Tähän asti yhteistyönä on tehty vaatehuoltoa, mutta nyt kierrätysmyymälään tulee myyntiin Sampolan omia tuotteita.

Parolantielle on suunniteltu esimerkiksi oman kahvion avaamista, mutta sen aika on vasta myöhemmin,

– Nyt on tärkeintä saada kaikki valmiiksi. Töitä helpottaa se, että meillä on nyt enemmän varastotilaa kuin aikaisemmin. Esimerkiksi huonekalut tarvitsevat paljon tilaa, Aarnio kertoo.

 

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic