Kanta-Häme

Kierrätystempauksia pitkin syksyä – Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys juhlii 20-vuotista kierrätyskeräystoimintaansa

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys juhlii 20-vuotista kierrätyskeräystoimintaansa ympäri seutukuntaa.
Paristojen lisäksi kierrätyskeräyksiin kelpaavat sekametalli, sähkö- ja elektroniikkaromu, kylmälaitteet, akut sekä loisteputket ja energiansäästölamput. Keräykseen ei saa tuoda vaarallista jätettä tai sekajätettä.

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksellä on pitkä historia kierrätyksestä ja kierrätyspalveluiden järjestämisestä.

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 20 vuotta kierrätyskeräystoiminnan aloittamisesta Hauholla, keräysasema Veivissä. Veivin nuorta aikuisuutta juhlitaan työn merkeissä keskiviikkona 26.9. kello 10–14.

Juhlan kunniaksi kierrätyskeräysaseman pihalla on tarjoilua, ja työpaja Lekan hyllyt pursuavat monipuolisia pieniä puutuotteita.

Hauhon alueella noudetaan romua veloituksetta 20-vuotisjuhlien hengessä keskiviikkona. Noutopalvelua voi tiedustella numerosta 050 3479693. Veivi ja Leka löytyvät osoitteesta Hauhontie 385.

 

Veivin juhlien lisäksi 4H-yhdistyksen kierrätyskeräys tempaisee syyskuun lopussa, 28.–29.9.

Keräyspaikka on Rengossa, St1-huoltamon pihalla (Topenontie 8). Keräys on avoinna molempina päivinä kello 10–14. Perjantaina Rengon alueelle järjestetään romunnoutopalvelua. Tiedustelut numerosta 050 5517211.

Keräysaikana työpaja Tikin väki auttaa kuormien purkamisessa. Tavaran tuonti keräysaikojen ulkopuolella on kielletty.

 

Kierrätyskeräyksiin kelpaavat sekametalli, sähkö- ja elektroniikkaromu, kylmälaitteet, akut ja paristot sekä loisteputket ja energiansäästölamput.

Keräykseen ei saa tuoda vaarallista jätettä tai sekajätettä.

 

Keräystempausten lisäksi Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys vastaanottaa jakeita Iittalassa, Hauholla, Lammilla, Hattulassa ja Hämeenlinnassa kantakaupungilla pysyvillä keräysasemilla.

Lisäksi yhdistys organisoi vaihtuvia keräystempauksia, kuten esimerkiksi lannoite- ja siemensäkkien keräyksiä sekä viimeisenä AIV-astioiden keräyksen.

Kierrätyskeräystoimintaan työllistyy vuosittain useita henkilöitä. Keräystoiminnan tuotot käytetään 4H-nuorisotyöhön, ja keräystoiminnan kumppanina on Tramel oy.

 

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic