Kanta-Häme

Kiertokapula aloittaa yritysyhteistyön - Karanojalle uusi käsittelylaitos rakennusjätteitä varten

Kiertokapula ja espoolainen Destaclean perustavat uuden yhtiön, jonka nimi on Tehokierto. Uusi yhtiö alkaa käsitellä rakennus- ja puujätettä.
Karanojalle nousee uusi rakennus- ja puujätteen käsittelylaitos. Kuva: Riku Hasari

Kuntien omistama jätteiden käsittely-yhtiö Kiertokapula perustaa yhteisyrityksen espoolaisen kierrätysalan yhtiön Destacleanin kanssa.

Uuden yhtiön Tehokierto Oy:n tarkoituksena on tehdä rakennus- ja puujätteestä raaka-ainetta energiatuotantoon ja erilaisiin uusiotuotteisiin.

Kiertokapulan tiedotteen mukaan uusi yhtiö aloittaa vuoden 2020 alussa.

Uuden yritysyhteistyön vuoksi Hämeenlinnan Karanojalle rakennetaan uusi mekaaninen käsittelylaitos rakennusjätteitä varten. Karanojalla saadaan myös käyttöön uusi, noin 24 hehtaarin suuruinen alue.

– Tehokierron perustaminen on tärkeä avaus Karanojan alueen kehittämisessä, sanoo Kiertokapulan toimitusjohtaja Mikko Koivulehto yhtiön tiedotteessa.

– Tiheä jätteen vastaanottopisteiden verkosto vähentää kuljetuksista syntyviä päästöjä ja säästää yrittäjien kustannuksia, tiedotteessa toteaa puolestaan Destaclean Oy:n toimitusjohtaja Tanja Rytkönen.

Kiertokapula on 13 kunnan omistama yritys, jonka pääkonttori on Hämeenlinnassa. Sen liikevaihto oli viime vuonna runsaat 26 miljoonaa euroa, ja se teki viime vuonna noin 1,2 miljoonan euron tuloksen.

Vastaavasti espoolaisen Destacleanin liikevaihto oli viime vuonna 8,5 miljoonaa euroa. Yhtiön tulos oli 1,5 miljoonaa euroa tappiollinen.

Uuden yhteisyrityksen toimitusjohtajana tulee toimimaan Destacleanin Rytkönen.