Kanta-Häme

Kiertokapulan Mäkinen jää eläkkeelle, uuden toimitusjohtajan haku alkaa pian

Kari Mäkinen jää eläkkeelle ensi keväänä.
Kari Mäkinen on johtanut Kiertokapulaa vuoden 2003 lopusta lähtien.

Kiertokapula oy:n toimitusjohtaja Kari Mäkinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle toukokuun 2019 lopussa. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi käynnistetään yhtiön tiedotteen mukaan mahdollisimman pian.

Kari Mäkinen on johtanut Kiertokapulaa vuoden 2003 lopusta lähtien ja kehittänyt Kiertokapulan toimintaa monella saralla kohti kestävämpää jätehuoltoa ja kiertotaloutta.

Yhtiö aloitti muun muassa yhdyskuntajätteen energiahyödyntämisen ensimmäisenä Suomessa sekä biojätteen prosessoinnin bioetanoliksi. Kiertokapula on kasvanut hänen johdollaan yhdeksi Suomen suurimmista kuntien omista jätehuoltoyhtiöistä, jonka omistaa 13 kuntaa ja jonka liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa.

– Tämä on ollut mielenkiintoista aikaa. Jätehuolto on muuttanut kokonaan luonnettaan perinteisestä kaatopaikkatoiminnasta kehittyneeksi ja merkittäväksi osaksi kiertotaloutta. Olen saanut olla mukana myös jätehuollon valtakunnan tason kehittämistoiminnassa. Omalta osaltaan myös Kiertokapula on näyttänyt suuntaa suomalaisen jätehuollon eteenpäin viemiseksi, Mäkinen toteaa.

Mäkinen sanoo jäävänsä eläkkeelle levollisin mielin. Hänen mukaansa yhtiön toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa ja valmiudet vastata tulevaisuuden haasteisiin ovat erinomaiset.

Kiertokapula on 13 kunnan omistama, vuonna 1993 perustettu jätehuoltoyhtiö. Yhdyskuntajätteiden hyötykäyttöaste on yli 90 prosenttia.