Kanta-Häme

Kiertotie avataan Jukolaan ensi viikolla

Aleksis Kiven kadun ja Loimalahdentien risteysalueen työmaalle valmistui viikolla kiertotie, joka otetaan käyttöön ensi viikolla.

– Siihen tulee elokuun loppuun asti s-mallin mutka, joka ohittaa alikulkutunnelin 15 metrin päästä, kunnallistekniikan suunnittelija Esa Ränkman kertoo.

Työmaan läpi ei ole kulkua. Kevytliikenne opastetaan kuljettavaksi Loimalahdentien, Hongistonkujan ja Ahveniston tien viertä.

– Liikennesuunnitteluun on panostettu niin kaupungin kuin urakoitsijan taholta. Urakoitsija on ollut esimerkiksi kouluihin yhteydessä. Liikenne järjestetään turvalliseksi, työmaalle tulevat opasteet, tilaajapäällikkö Eija-Liisa Dahlberg kertoo.

Alikulkutunnelin vanha rumpurunko kaivetaan ylös, tilalle rakennetaan isompi betoninen alikulkusilta.

Valaistulle tunnelille tulee leveyttä noin viisi metriä ja korkeutta yli kolme metriä. Jukolan ostoskeskuksen puoleista kevyen liikenteen väylää parannetaan niin, että tunnelin yläpuolelta pystyy kulkemaan turvallisesti.

Yksi risteyksen uudistuksista on valo-ohjaus, joka otetaan käyttöön syksyllä. Risteykseen tulevat myös kaistat kääntyvälle liikenteelle.

Kaupunki investoi remonttiin 1,1 miljoonaa euroa.

Käynnissä ovat myös Tampereentiehen liittyvän Linnanniemenkadun rakennustyöt.

Linnaniemenkatu ja osa Saaristenpolusta on rajattu työmaa-alueeksi.

– Peruskorjauksen lisäksi kunnallistekniikka uusitaan kokonaan. Katu jätetään työn jälkeen murskepinnalle.

Samalla kunnostetaan kaupungin omistaman tontin pilaantuneet maat. Kustannusarvio urakalle on noin 200 000 euroa.

Ortelassa Myllypellontiellä katusaneeraus alkaa toukokuun alussa.

– Vanha katu saneerataan ja asvaltoidaan. Molemmat työmaat jatkuvat syksyyn asti, eivätkä ne vaadi erillisiä liikennejärjestelyjä. HÄSA

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic