Kanta-Häme

Kiiltävää kromia ja paljasta pintaa

Verkatehtaalla järjestettiin lauantaina kuudes Bike Show Hämeenlinna -moottoripyörätapahtuma ja toinen Unique Art tatuointi- ja katutaidefestari.

Bike Show’ssa nähtiin lähemmäs sata moottoripyörää. Tämän vuoden uutuus oli harrastepyörien Custom Park, jonne harrastajat saivat tuoda hurjimmat prätkänsä kävijöiden ihmeteltäviksi.

Moottoripyöräharrastaja Ari ”Lotu” Heino on joka vuosi tuonut tapahtumaan violetin kolmipaikkaisen trike-pyöränsä. Lauantaina hän oli ensimmäistä kertaa ajeluttamassa sillä halukkaita ilmaiseksi.

– Tätä saa ajaa vain henkilöauton ajokortilla. Tavallisesti nämä ovat kaksipaikkaisia, mutta tässä Saksasta tuodussa mallissa on kolme. En veikkaa, paljonko hevosvoimia tässä on, mutta kovaa sillä pääsee! Heino jutustelee.

Burleskitanssija Susanna Immonen, taiteilijanimeltään Lady Misty May, pääsi Lotun triken kyydissä tapahtumapaikalle esittämään tuolitanssia. Bike Show on Immoselle tuttu tapahtuma ja hänkin on ollut alusta asti mukana.

– Tänne tullaan viihtymään. Bike Show on matalan kynnyksen tapahtuma, jossa ihmiset ovat mukavia ja aina on hyvä fiilis. Kaikkiahan kauniit pyörät kiinnostavat! Immonen hehkuttaa.

Immosella on ollut kaksipyöräisiä Soliferista Yamahaan, mutta tällä hetkellä hän haaveilee trike-pyörästä.

Tänä vuonna hän oli mukana paitsi esiintymässä myös promoamassa kolmatta Vaakunassa järjestettävää burleski-iltaansa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty kansainvälinen Unique Art Tattoo -festari sai tänä vuonna jatkoa tuplamäärällä artisteja.

Eräs tapahtuman odotetuimpia vieraita oli yhdysvaltalainen palkittu tatuointitaiteilija Todd Grant, joka on erikoistunut kasvokuviin. Ne ovat tatuointitaiteen haastavimpia kuvia.

– Tunnen taiteilijoita, jotka osaavat piirtää mutteivät tatuoida. Hyvän tatuoinnin tunnistaa oikeastaan vasta valmiina, kun muste on asettunut ja haava parantunut. Hyvässä kasvokuvassa varjostus on kohdallaan, Grant neuvoo.

Hän sanoo, että tämän hetken yksi suosituimpia tatuointityylejä on niin sanottu stick and poke, jossa tatuointi tehdään tökkimällä mustetta ihoon neulalla ilman konetta. Tulos on rosoisempi kuin tavallisissa tatuoinneissa.

Indonesialainen taiteilija Wayan Chili käyttää harvinaista tekniikkaa tehden tatuointeja bambutikulla. Menetelmä on kivuttomampi kuin tavallisen tatuoinnin tekeminen.

– Tämä on täysin hygieenistä, koska käytetyt neulat ovat samoja kuin tatuointikoneissa. Maassamme on vain viisi taiteilijaa, jotka tekevät tatuointeja tällä tavoin, kertoo Chilin avustaja Ain Hussin.

Hän kehottaa ottamaan tatuoinnin heti, jos siltä tuntuu. Liika harkinta ei ole Hussinin mielestä tarpeen, sillä muuten tatuointi jää ottamatta. HÄSA