Kanta-Häme

Kiinassa ei ole Hamkin opiskelijoita – Koronavirukseen liittyvää uutisointia seurataan tarkasti

Ammattikorkeakoulun henkilöstön kevään matkat Kiinaan siirretään tai perutaan.
Hamkilla ei ole opiskelijoita Kiinassa. Ensi syksyn vaihto-opiskelumaista päätetään maaliskuussa. Muun muassa Etelä-Korea ja Japani on herättänyt kiinnostusta. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Hamkilla ei ole opiskelijoita Kiinassa. Ensi syksyn vaihto-opiskelumaista päätetään maaliskuussa. Muun muassa Etelä-Korea ja Japani on herättänyt kiinnostusta. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen ammattikorkeakoulun kansainvälisten asioiden päällikkö Kati Heikkinen kertoo, ettei Hamkilla ole tällä hetkellä vaihto-opiskelijoita Kiinassa tai naapurimaissa.

Hamkin vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä ja Heikkinen kertovat, että Kiinassa leviävään koronavirukseen liittyvää uutisointia ja viranomaisten tiedotusta seurataan ammattikorkeakoululla kuitenkin tarkasti.

– Henkilöstön osalta keväälle suunniteltuja matkoja siirretään tai mahdollisesti jopa perutaan, jos tilanne siltä näyttää, Ahokallio-Leppälä kertoo.

Hämeen ammattikorkeakoulussa on opiskelijoita Kiinasta.

Ahokallio-Leppälän mukaan ammattikorkeakoululla seurataan, jos joku on mahdollisesti lähtenyt viettämään kiinalaista uuttavuotta kotimaahansa.

Heikkinen ei kuitenkaan usko, että opiskelijat ehtisivät vierailulle kotimaahansa kesken kiireisen opiskelujakson.

Mitään erillistä linjausta tai ohjeistusta ei Hamkissa ole Heikkisen mukaan asian suhteen tehty.

– Seuraamme tilannetta ja noudatamme suomalaisten viranomaisten ohjeita. Olemme olleet ammattikorkeakoulujen kesken tiiviisti yhteydessä tämän asian tiimoilta, Heikkinen sanoo.

Heikkisen mukaan kaikkia suomalaisia vaihto-opiskelijoita suositellaan tekemään matkustusilmoitukset, jotta Suomen suurlähetystö saa heidät tarvittaessa nopeasti kiinni.

Ensi syksyn vaihto-opiskeluista ja kohdemaista päätetään keväällä.

– Opiskelijat hakevat vaihtoon maaliskuun puolessa välissä ja paraillaan tutkitaan eri kohteita. Tällä hetkellä meillä on kiinnostusta Etelä-Koreaan ja Japaniin, mutta Kiinaa kohtaan ei kukaan ole esittänyt kiinnostusta, Hekkinen kertoo. HÄSA.

Lue myös: Näin Inarin kunnanjohtaja kommentoi Ivalon koronavirusepäilyjä: ”Ei tässä ole mihinkään paniikkiin syytä

THL: Ivalon koronavirusepäilyjen selvittämisessä menee todennäköisesti muutama päivä

 

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic