Kanta-Häme

Kiinnostaako opiskelu englannin kielellä? Haku syksyllä alkaviin HAMKin koulutuksiin käynnistyy

Hämeenlinnassa alkaa uudistunut englanninkielinen muotoilun koulutus.
HAMK on lisännyt englanninkielistä koulutustarjontaa viime vuosina. Nyt Hämeenlinnassa alkaa uudistunut, kestävä ja älykäs muotoilun koulutus. Kuva: Riku Hasari
HAMK on lisännyt englanninkielistä koulutustarjontaa viime vuosina. Nyt Hämeenlinnassa alkaa uudistunut, kestävä ja älykäs muotoilun koulutus. Kuva: Riku Hasari

Hämeen ammattikorkeakoulussa (HAMK) käynnistyy keskiviikkona 8. tammikuuta haut syksyllä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin.

Yhtä aikaa starttaavat sekä kevään ensimmäinen yhteishaku että HAMKin oma erillishaku. Yhteishaku päättyy 22. tammikuuta ja erillishaku 17. toukokuuta klo 15.

Yhteishaku on tarkoitettu Suomessa asuville hakijoille, jotka voivat osallistua valintakokeisiin Suomessa. Erillishaku on suunnattu ulkomailla asuville hakijoille, jotka voivat hakea opiskelupaikkaa online-valintakokeen tai muiden valintamenettelyiden kautta.

Insinööriksi, tradenomiksi vai artenomiksi?

HAMKissa kevään ensimmäisessä yhteishaussa ja omassa erillishaussa ovat mukana kaikki seitsemän englanninkielistä insinööri-, tradenomi- ja artenomikoulutusta päivätoteutuksena. Työn ohessa opiskeltava international business -koulutus on mukana ainoastaan yhteishaussa.

Hämeenlinnan kampuksella järjestettävät koulutukset ovat computer applications (tradenomi), construction engineering (insinööri) ja uudistunut smart and sustainable design (artenomi), jossa koulutuksen kärkenä on kestävä ja älykäs muotoilu.

Riihimäellä voi opiskella mechanical engineering and production technology (insinööri) -koulutuksessa ja Forssassa bioeconomy engineering (insinööri) -ohjelmassa. HAMK järjestää englanninkielistä koulutusta lisäksi Valkeakoskella.

HAMKin strategiana on rakentaa vahva kansainvälinen korkeakouluyhteisö. Ammattikorkeakoulun tavoitteena on kasvattaa opiskelijamäärää 2 000:lla vuoteen 2030 mennessä.

– Kasvu tulee suurimmaksi osaksi kansainvälisistä opiskelijoista englanninkielisissä koulutuksissa. Aloittavissa koulutuksissa tavoitteena on muodostaa kansainvälisesti monimuotoinen opiskelijayhteisö suomalaisista ja muista eurooppalaisista sekä EU-tai ETA-alueen ulkopuolelta saapuvista tutkinto-opiskelijoista, HAMKin kansainvälisten palveluiden päällikkö Kati Heikkinen sanoo.

Hakea voi kuuteen koulutukseen

Yhteishaussa haetaan Opintopolku.fi -palvelun kautta.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa valintatapana käytetään HAMKissa vain valintakoetta, joka järjestetään Suomessa viikoilla 14 ja 15. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 5.6.2020.

Yhdellä hakulomakkeella voi hakea korkeintaan kuuteen eri koulutukseen, joita ei tarvitse asettaa mieluisuusjärjestykseen. Yhteishaussa voi tulla valituksi useampaan koulutukseen, mutta vastaan voi ottaa vain yhden paikan.

Toinen yhteishaku maaliskuussa

Keväällä järjestetään myös toinen yhteishaku, joka alkaa 18. maaliskuuta ja päättyy 1. huhtikuuta klo 15.

Siinä ovat mukana syksyllä alkavat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset. Myös silloin voi hakea yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen, mutta koulutukset tulee asettaa mieluisuusjärjestykseen.

Jos on hakenut ja ottanut vastaan paikan kevään ensimmäisessä yhteishaussa, ei voi ottaa opiskelupaikkaa vastaan kevään toisesta yhteishausta tai toisinpäin. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic