fbpx
Kanta-Häme

Kiipeilijät löysivät oman hallin

Riihimäen kiipeilijät avaa ensi talvena uudenuutukaisen kiipeilyhallin Peltosaareen. Vuokratila saadaan, kun Talonvaltaajien monitoimihalli Gold Gala valmistuu.

Jos kiipeilijöiden alkuperäiset suunnitelmat olisivat toteutuneet, sisäharjoituksia tehtäisiin jo hyvää vauhtia Riihimäen lasin tiloissa skeittiharrastajien naapurissa.

– Neuvottelimme viime talvena Ahlströmin kanssa tiloista, mutta vuokra nousi lopulta odotettua korkeammaksi. Talkoohenkisestä hankkeesta luovuttiin. Nyt saamme Peltosaareen köysiseinälle yli seitsemän metriä korkeutta ja sosiaalitilatkin ovat kunnossa, kertoo puheenjohtaja Tommi Laitaharju.

Köysiseinän lisäksi hallin matalammassa osassa harjoitellaan köydetöntä seinäkiipeilyä, jota turvaavat lattian pehmeät patjat.

Harrastajat hankkivat parhaillaan varoja tilojen varusteluun sponsoreilta. Täydellinen, 115 neliömetrin tilan varustelu veisi 14 000 euroa.

– Alkuun hankitaan välttämättömin. Toiminnasta peritään vain sen verran, että saamme vuokran maksettua.

Riihimäen kiipeilijöiden yhdistys perustettiin viime vuoden lopussa. Jäseniä on vasta kourallinen, mutta Tuomo Laitaharju uskoo oman tilan saamisen lisäävän innostusta kiipeilyyn. Tähän saakka Riihimäeltä on lähdetty joko Hyvinkään kiipeilijöiden maastoharrastuspaikoille tai Hämeenlinnaan Hänkin halliin.

Peltosaaren kiipeilyhalli on tarkoitus pitää auki kolmena päivänä viikossa, jollei yhdistys löydä työntekijää. Palkka on jo järjestyksessä Tarmokas-hankkeen rahoituksella.

– Käyttäjät ostavat kertalipun tai hankkivat kausikortin, jolla pääsevät hallille omalla avaintunnuksella myös aukioloajan ulkopuolella.

Talonvaltaajien Gold Gala on runsaan tuhannen neliön monitoimihalli, jonka myytävät tai vuokrattavat tilat on jaettu kuudeksi erilliseksi osaksi. Talonvaltaajat on osakeyhtiö, jonka omistavat Janne Kataja, Aku Hirviniemi, Henri Pekonen, Sami Yli-Huumo ja Juha Viirimäki. HÄSA

Menot