fbpx
Kanta-Häme

Kiipeilijöiden seikkailu alkaa kolmelta radalta

Lauantaista alkaen Ahvenistolla pääsee testaamaan kiipeilytaitojaan ja korkeiden paikkojen sietokykyään, kun Flowpark avaa seikkailupuiston Hämeenlinnaan.

Alkuun Ahvenistolle avautuu testirata, lapsille sopiva rata ja helppo vihreä rata. Lisää ratoja avataan heti, kun ne valmistuvat.

Flowparkeissa ratojen vaikeusaste ilmoitetaan väreillä samaan tapaan kuin laskettelukeskuksissa. Vihreät ja siniset radat ovat helpompia ja niille päästäkseen pitää olla vähintään 120 senttiä pitkä.

Vaikeammille punaisille ja mustille radoille pituusrajoitus on 150 senttiä. Lastenradalla pituusrajoituksia ei ole.

Seikkailupuisto soveltuu kaikenikäisille hurjapäille. TG Ahvenisto oy:n toimitusjohtaja Aki Helanderin mukaan varsinaisia ikärajoituksia radoille ei ole.

– Alaikärajaa ei ole, vaan lastenradalle pääsee heti, kun pystyy liikkumaan mukavasti. Nuorimmat ovat olleen noin 3-vuotiaita, Helander kertoo.

Alle 10-vuotiaat tarvitsevat radoille mukaansa aikuisen ja alle 13-vuotiailla aikuisen täytyy olla puistoalueella valvomassa kiipeilyä.

13-vuotiaasta asti nuoret voivat seikkailla radoilla itsenäisesti, mutta alaikäisellä pitää olla mukanaan huoltajan allekirjoittamat turvallisuussäännöt, jotka voi tulostaa yrityksen nettisivuilta.

Hämeenlinnan Flowpark on kuudes Suomessa avattu seikkailupuisto. Helanderin mukaan kokemukset muilta paikkakunnilta ovat innostavia.

– Puistot ovat olleet suosittuja. Jokaisen täytyy tietysti kokea flowparkkaaminen itse, jotta ymmärtää, mitä se on. Vaikeimmat tehtävät ovat varmasti jokaiselle aika haastavia, vaikka olisi vähän kiipeillytkin aiemmin, Helander kertoo.

Vaikeusastetta radoille tuovat korkeuserot. Hankalimmissa paikoissa vaaditaan myös jonkin voimaa ja kuntoa. Aikuisetkin voivat kuitenkin aloittaa vaikka lastenradalta.

Aikaisempaa kiipeilykokemusta Flowparkissa ei tarvita, sillä henkilökunta opastaa alkuun. Ennen varsinaisille radoille siirtymistä, pitää ohjaajien valvonnassa suorittaa myös testirata.

Ahveniston männyistä ei Flowparkin vuoksi tarvitse olla huolissaan. Puiden rungot eivät pääse vahingoittumaan radoista, sillä puut on aina suojattu suojakapuloilla. Itse puihin ei tehdä reikiä, vaan vaijerit tulevat suojakapuloiden ympärille.

– Flowpark-konsepti on itse asiassa saanut ympäristömaininnan vuonna 2013. Tämä on ekologinen ratkaisu ja haastaa ihmisiä tulemaan luontoon liikkumaan, Helander muistuttaa. häsa

Menot