Kanta-Häme

Kiipeilypuistot Ahveniston Flowpark ja Aulangon Hugo Park suunnittelevat laajentavansa toimintaansa ensi kaudeksi

Ahveniston Flowpark harkitsee ryhmille suunnattua ratainvestointia. Aulangon Hugo Park havittelee rataa 4–8-vuotiaille lapsille sekä pomppulinnaa ja sähkömaastopyörien vuokrausta.
Viisivuotias Eevi Luoto on tullut Nokialta perheensä kanssa syysloman viettoon Aulangon kylpylään. Lomaan kuului keskiviikkona myös seikkailu- ja kiipeilypuisto Hugo Parkiin tutustuminen.

Ahvenistolla toimiva seikkailu- ja kiipeilypuisto Flowpark suunnittelee uutta, erilaisille ryhmille suunnattua rataa. Käyttäjinä olisivat pääasiassa tyky-liikunta- ja kaveriporukat.

– Tiimiradalla pitäisi edetä ryhmänä. Siinä olisi 2–4 tehtävää, joissa porukka voisi jeesata toisiaan. Toive on tullut asiakkailta. Ihmisiä on erilaisia. Kaikki eivät ole halunneet kiivetä yläilmoihin, vaan osa on sen sijaan lähtenyt esimerkiksi kävelemään, Ahveniston tapahtumapuiston yrittäjä Jari Roive perustelee.

Uudesta radasta on tarjouspyyntö sisällä. Kyseessä on noin 10 000–15 000 euron arvoinen investointi, joka kulkee myös emoyrityksen Flowpark Turun kautta.

Päätös radan rakentamisesta tai rakentamatta jättämisestä tehtäneen tämän vuoden lopulla.

– Se on iso investointi. Pitää miettiä, maksaako se itsensä takaisin. Monet puistot ovat rakentaneet lisää ratoja, mutta ne eivät ole lisänneet voimakkaasti kävijämääriä, Roive pohdiskelee.

Hotelli Scandic Aulangon kyljessä toimiva seikkailu- ja kiipeilypuisto Hugo Park puolestaan suunnittelee ensi kaudeksi uutta toimintaa perheen pienimmille.

– Suunnitelmissa on 4–8-vuotiaille lapsille suunnattu rata, jonka he pystyisivät menemään läpi yksistään ilman vanhempien apua. Meillähän ei enää ole vapaita puita, joten se tulisi näihin samoihin puihin, joissa jo nyt toimimme, puistovastaava Petri Riippi kertoo.

Lisäksi toiveissa on pomppulinna toimiston viereen.

– Se olisi lisäpalvelu perheille. Lisäksi olemme suunnitelleet sähkömaastopyörien vuokrausta. Niitä on paljon kyselty. Tarjouksia on näistä kaikista kyselty, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Näen omistajia ensi viikolla, Riippi toteaa.

Kummatkin seikkailu-kiipeilypuistot ovat avoinna parhaillaan käynnissä olevalla koululaisten syyslomaviikolla.

– Syyslomaviikko on aina vilkas, mutta nyt näyttää vilkkaammalta kuin viime vuonna. Silloin sateli parina päivänä. Viime lauantaista laskien meillä on käynyt keskimäärin 150–160 asiakasta, Petri Riippi kertoi keskiviikkoiltapäivällä.

Puisto on avoinna sunnuntai-iltaan 21.10. asti joka päivä kello 10–16.

– Muutamat ovat toivoneet, että olisimme auki kello 18:aan asti, mutta edellisvuosista olemme todenneet, että toiminta rupeaa hiljenemään kello 16:n jälkeen.

Tänä kesänä kävijöitä on ollut 8 000–8 500, mikä on edellisvuosien tasoa.

– Alkukesä meni erittäin hyvin, paremmin kuin kaksi edellistä, mutta heinäkuussa tuli notkahdusta helteiden takia.

Myös Flowpark pääsi edelliskesän kävijämääriin, eli puistossa kiipeili noin 7 000 asiakasta. Hellekesä verotti kävijöitä vähemmän kuin yrittäjä Jari Roive pelkäsi.

Syyslomaviikon kolmena ensimmäisenä päivänä kiipeilijöitä on puistossa ollut 25–30. Kiipeillä voi päivittäin lauantai-iltaan 20.10. asti kello 12–18.

Kauden päättää lauantaina 27.10. Rumin villapaita -kisa.

– Mitä rumempi villapaita, sitä halvemmalla pääsee sisään. Alennukset ovat 25–99 prosenttia, Roive lupaa. HÄSA

Päivän lehti

28.2.2020