Kanta-Häme Janakkala

Kiipula luopuu Aviren kuntoutuspalveluista – Neljä yksikköä, esimerkiksi Hämeenlinna, siirtyy Vervelle

Janakkalan toimipisteessä kuntoutustoiminta jatkuu kuitenkin nykyisellään.
Kiipulasäätiö jatkaa kuntoutustoimintaa Janakkalan yksikössään, mutta myy muun Aviren toiminnan Vervelle. Kuvassa Kiipulan uimahalli. Kuva: Esko Tuovinen
Kiipulasäätiö jatkaa kuntoutustoimintaa Janakkalan yksikössään, mutta myy muun Aviren toiminnan Vervelle. Kuvassa Kiipulan uimahalli. Kuva: Esko Tuovinen

Kiipulasäätiön omistama tytäryhtiö Avire Oy on myynyt kuntoutuksen palvelutoiminnan KK-Verve Oy:lle. Aviren kuntoutustoiminnan yksiköt Helsingissä, Vantaalla, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Oulussa siirtyvät 1.10.2020 alkaen Verven omistukseen. Avire jatkaa kuntoutustoimintaa Janakkalan toimipisteessä.

Omistusjärjestely ei vaikuta yrityksen voimassa oleviin sopimuksiin eikä asiakkaiden palveluun muutoin kuin kattavampana palvelutarjontana. Myynnin yhteydessä yksiköiden kuntoutushenkilöstö siirtyy Verveen vanhoina työntekijöinä.

Aviressa työskentelee noin 50 kuntoutusalan osaajaa. Siirtyvien yksiköiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna 4 miljoonaa euroa.

Perinteisen kuntoutuksen kysyntä vähentynyt

Aviren liiketoiminnan myynnin taustalla on yleinen kysynnän väheneminen perinteistä laitoskuntoutusta kohtaan ja entisestään koventunut hintakilpailu.

– Avire Oy:n ja Kiipulan kuntoutuksen yhdistäminen vuonna 2017 ei tuonut toivottua kasvua taloudellisesti terveellä pohjalla. Toisaalta koronapandemia kiihdytti etäkuntoutuksen tarvetta, jonka toteuttamiseen meillä ei ollut riittäviä edellytyksiä, Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala kertoo tiedotteessa.

Kuntoutus Janakkalan toimipaikassa jatkuu nykyisellään.

– Kiipulasäätiö keskittyy tulevaisuudessa parantamaan erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia sijoittua avoimille työmarkkinoille, Kujala kertoo.

Liiketoimintakaupan myötä Vervellä on toimintaa 17 paikkakunnalla. Sen yhteenlaskettu liikevaihto on 35 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 450 henkilöä.

Yritysryhmä tuottaa lisäksi terapiapalveluita 11 paikkakunnalla ja lääkinnällisen kuntoutuksen palveluita neljällä paikkakunnalla. Koko yritysryhmän yhteenlaskettu liikevaihto on yli 50 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on 650. HÄSA

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic