fbpx
Kanta-Häme

Kiipulan ammattiopistoon hyvin hakijoita – Autoala ja maatalous kiinnostavat Janakkalassa

Kiipulan ammattiopistoon haki yhteishaussa 581 nuorta, joista 420 oli ensisijaisia hakijoita.
Kiipulan ammattiopiston rehtori ja toimitusjohtaja Jukka Kujala kertoo, että yhteishaku veti hyvin hakijoita. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Kiipulan ammattiopiston rehtori ja toimitusjohtaja Jukka Kujala kertoo, että yhteishaku veti hyvin hakijoita. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Kevään 2020 yhteishaku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen päättyi huhtikuun alussa. Kiipulan ammattiopistoon haki yhteishaussa 581 nuorta, joista 420 oli ensisijaisia hakijoita. Aloituspaikkoja oli 320. Kiipulan ammattiopisto toimii yhdeksällä paikkakunnalla, jotka ovat Janakkala, Hämeenlinna, Tampere, Lahti, Kouvola, Vantaa, Riihimäki, Forssa ja Nokia. Vuositasolla Kiipulan ammattiopistossa opiskelee noin 1200–1300 opiskelijaa.

Suosituimmat koulutukset yhteishaussa olivat Janakkalassa autoalan ja maatalousalan perustutkinnot sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentava TELMA-koulutus.

– Janakkalassa hakijoita vetivät erityisesti autoasentajakoulutus ja luonnonvara-alalta maatalousalan perustutkinto, jossa suuntautumisalana on eläintenhoitajankoulutus, Kiipulan ammattiopiston rehtori ja toimitusjohtaja Jukka Kujala kertoo.

Hämeenlinnassa puolestaan tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto veti hyvin hakijoita. Lähihoitajakoulutus on myös Kujalan mukaan ollut suosittua.

Koska kiinnostus oli suurempaa kuin mitä aloituspaikkoja oli tarjolla, on Kiipulan ammattiopistossa vastattu kysyntään ja lisätty aloituspaikkoja suosituimpiin koulutuksiin.

Forssassa suosituin koulutus on Kujalan mukaan vuodesta toiseen työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus.

Koulutuspaikkoja on auki

Haku vaativan erityisen tuen ammatillisiin oppilaitoksiin oli tänä vuonna auki 11.3.–1.4. Yhteishaun tulokset julkaistaan 11.6.2020 alkaen. Opiskelupaikka pitää vastaanottaa 25.6.2020 mennessä.

Vaikka yhteishaussa jäisikin ilman opiskelupaikkaa, voi jatkuvassa haussa hakea eri koulutuksiin. Jo tällä hetkellä Kiipulan ammattiopistossa on auki paikkoja kuudessa eri koulutuksessa.

Janakkalassa jatkuva haku on auki puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan sekä puutarha-alan perustutkinnoissa sekä ammatilliseen koulutukseen valmentavassa VALMA-koulutuksessa. Lisäksi paikkoja on auki Riihimäellä liiketoiminnan perustutkinnossa sekä Tampereella VALMA- ja TELMA-koulutuksissa. Opiskelun voi aloittaa vaikka heti. HäSa

Menot