Kanta-Häme

Kiipulan karmea tomaattikasvusto kutsuu

Kiipula Gardens eli Kiipulan puutarha järjestää oman Halloween-tapahtuman tulevana torstaina.

Ylipuutarhuri Henni Nuutinen kertoo, että viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty ilta sai niin hyvän vastaanoton, että tapahtumasta päätettiin saman tien tehdä jokavuotinen.

– Tälle vuodelle olemme laajentaneet tapahtuma-aluetta. Myymälärakennuksen lisäksi kaikki halukkaat pääsevät tavallisille kasvihuonekierroksille ja erilliseen kauhujen labyrinttiin, Nuutinen lupaa.

Kauhulabyrintti on tämän syksyn uutuus. Kammottavana lavasteena toimii satokauden jälkeen alasraivaustaan odottava tomaattikasvusto, jonka rankut päätettiin hyödyntää vielä halloween-tunnelmassa.

Tomaattien seassa lymyilevät pikkukummitukset, noidat ja vampyyrit, joita musiikki, pimeys, oudot äänet ja umpikujat säestävät.

– Hurjin kaikista on aito, pahasti eksynyt brittiherra, jonka oikeaan paikkaan opastamisesta saa mukavan palkinnon. Labyrinttiin kannattaa sonnustautua omalla taskulampulla, Henni Nuutinen sanoo.

Puuhapajassa syntyy kransseja

Miinantori-myymälässä toimii puuhapaja, jossa pääsee opettelemaan kranssin valmistusta. Työpajan materiaalimaksu on 10 euroa.

– Lyhyen materiaali ja tekniikkaopastuksen jälkeen voi päästää mielikuvituksensa vapaaksi ja askarrella juuri omannäköisensä kranssin, kertoo puutarhuri Tuija Mattila.

Miinantorilta starttaa puolen tunnin välein opastettu kiertokävely kasvihuoneiden väriloistoon. Gerberat ja tuhannet joulutähdet mykistävät katsojansa.

Tapahtumaan voi pukeutua halloween-henkisesti, ja paras asu palkitaan. (HäSa)

Halloween-tapahtuma Kiipula Gardensissa torstaina 30.10 kello 17-19.30.