Kanta-Häme

Kiire ryydittää Päivärinteen suunnittelua

Päivärinteen monitoimitalo eteni Hattulan valtuuston päätöksellä piirun verran, mutta neuvottelutaukoa se vaati.

Keskiviikkoisessa kokouksessa piti päättää vain monitoimitalon suunnittelijoiden valinnasta.

Jo maaliskuussa valtuusto teki hankkeen käynnistämispäätöksen. Tuolloin päätökseen lisättiin kokoomuksen aloitteesta ponsi.

Siinä edellytettiin, että ennen lopullista investointipäätöstä pitää olla tarkka tieto hankkeen saamista avustuksista ja muusta rahoituksesta sekä siihen liittyvistä yhteistyökuvioista.

Pentti Pietilä (kesk.) epäili nyt, että ponsi on ristiriidassa sen kanssa, että taloa nyt ryhdytään suunnittelemaan. Eihän esimerkiksi rahoituksesta ole vielä saatu tietoa.

Paikkakin väärä

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) korosti, ettei kustannuksia voi arvioida, ellei ole suunnitelmaa.

Samalla linjalla oli kunnanjohtaja Heidi Rämö. Hän myös muistutti, että suunnittelulla on kiire, koska avustusten saamiseksi rakentamisen pitää käynnistyä tänä vuonna.

Keskiviikkona varmistui se, että ainakin liikuntahalliin tulee 750 000 euron valtionapu.

Matti Puotilan (kok.) mukaan asiasta oli oikea aika keskustella. Hän muisteli, että Hattulalla on ennestään kolmen toteutumattoman liikuntahallin suunnitelmat varastossa.

Hän esitti, että päätöstä lykättäisiin kuukaudella, koska toukokuun kuluessa saadaan varmuus muistakin haetuista avustuksista.

Miia Antin (kok.) oli sitä mieltä, että monitoimitalon kouluosa on tulossa ihan väärään paikkaankin.

Reilut 500 000 euroa

Neuvottelutauko ei tuonut selvyyttä asiaan. Ainakin keskustan ja kokoomuksen ryhmien sisällä oli erimielisyyttä.

Lopulta kukaan ei kuitenkaan kannattanut Puotilan siirtoesitystä eikä myöskään Pietilän yleisvastustusesitystä.

Muodollisesti valtuusto päätti siis yksimielisesti tilata Päivärinteen monitoimitalon kokonaissuunnittelun Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehmilta. Hinnaksi tulee 506 800 euroa. Tarjous oli edullisin.

Suunnitelmien valmistuttua valtuusto pohtii vielä varsinaisen rakentamispäätöksen tekoa. Tavoitteena on, että koulu valmistuisi 2016 syyslukukauden alkuun mennessä.

Palkankorotuksia

Puotila halusi myös kuulla, onko kunnanhallitus suunnitellut jopa 13 prosentin korotuksia joidenkin johtoryhmän jäsenten palkkaukseen ja miten se suhteutuu tiukkaan talouskuriin.

Ventolan mukaan Hattulan palkkausjärjestelmä on ollut sekava. Sitä yhtenäistetään ja pyritään pitämään palkat vertailukelpoisina muiden kuntien kanssa.

– Pyrimme pitämään työntekijöistä kiinni.

Kunnanhallitus päätti huhtikuun lopulla, että johtoryhmän jäsenten kohdalla siirrytään kokonaispalkkaan ja myös kokonaistyöaikaan. (HäSa)