fbpx
Kanta-Häme

Kilometrikorvaukset puhuttivat messuteltoilla

Hämeenlinnan Elomessuilla vieraili myös eri puolueiden johtavia kansanedustaija ja sisäasiainministeri Päivi Räsänen (kd.). Isoin kuhina kävi Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ympärillä.

Kovaa politiikan syksyä povaileva Soini kertoi, että ihmiset tulivat messuilla juttelemaan yksityisistä ongelmistaan, eivät niinkään EU.n talousongelmista.

– On puhuttu manttaaleista, eläkkeistä, lastenhoidosta ja erityisesti matkojen korvaamisesta. Hallituksen on peruttava työtä ja yrittäjyyttä tuhoava kilometrikorvausten leikkaus. Moni työ edellyttää oman auton käyttöä, ja laajalla maaseudulla julkisen liikenteen vaihtoehtoa ei ole edes olemassa, Soini sanoo.

Kokoomuksesta olivat liikkeellä Ben Zyskowicz ja Sanni Grahn-Laasonen. Heille messuvieraat esittivät huoltaan erityisesti vanhusten palveluista.

– Demarit ratsastavat nyt vanhusten asioilla, mutta huolta tuottaa se, ettei vanhusten laitospalveluita vain kehitetä kotiin tuotavien palveluiden kustannuksella, he pohtivat.

Zyskowicz oli toista kertaa Elomessuilla.

– Pitää mennä sinne, missä ihmiset ovat, että saa tatsia, mitä he ajattelevat. Elomessuilla on valtavasti kävijöitä ja hyvä tunnelma, hän kehui.

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila sai puhua ohikulkijoiden kanssa Euroopan asioista.

– EU:sta on tulossa tulonsiirtounioni, jossa rikas pohjoinen antaa rahaa köyhälle etelälle. Tällainen maailma ei pysy pystyssä, jossa vain 10 prosenttia kaupasta käydään palveluiden ja tavaroiden kautta ja 90 prosenttia on rahalla keinottelua ja siten vahvemman oikeutta, Anttila tiivisti.

Anttila pelkää myös, että ihmiset lähtevät barrikadeille, jos he alkavat kokea liikaa epäoikeudenmukaisuutta EU:n sisällä.

Kristillisdemokraattien ministeriltä Päivi Räsäseltä kyseltiin kovasti poliisiasioista. Hän antoi kuulijoilleen rauhoittavaa viestiä.

– Poliisien määrä pystytään turvaamaan. Budjetissa on hyvä tilanne, sillä saamme kehysneuvottelujen mukaisesti 20 miljoonaan euro lisää rahaa. Lisäksi on tehtävä pakollinen hallinnon uudistus, jotta poliisivirat saadaan säilymään.

Sosialidemokraattien kansanedustaja Johannes Koskinen kertoi keskustelleensa messuvieraiden kanssa valtakunnan murheista. Paikallisesti huolestuttaa kaupungin talous.

– Positiivisella mielellä ihmiset ovat kuitenkin olleet, Koskinen sanoi. (HäSa)

Menot