Kanta-Häme

Kina puheenjohtajista jatkuu yhä

 

Valtuustopuolueet ovat Hämeenlinnassa suhteellisen yksimielisiä taloudesta ja sille lähivuosiksi asetuista raameista.

Lisäksi palvelujen hankintastrategia on valtuustokauden alkajaisiksi menossa uusiksi.

Sen sijaan yksittäisistä hankkeista ei ole neuvotteluissa saatu aikaan niin suurta yksimielisyyttä, että ne voitaisiin kirjata valtuusto-ohjelmaan.

– Uusi valtuusto muodostaa niihin kantansa niiden noustessa esiin vuoden 2013 kuluessa, luottamuspaikkaneuvotteluja vetävä SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Johannes Koskinen sanoo.

Perjantai-illan neuvotteluissa edettiin sen verran, että ryhmät saivat valtuusto-ohjelman toisen version pohdittavakseen. Siihen palataan seuraavassa yhteisneuvottelussa joulukuun 10. päivänä.

 

Sopu yhä tavoitteena

Perjantaisissa neuvotteluissa ei juurikaan edistytty varsinaisessa luottamuspaikkojen jaossa. Puheenjohtajuuksista sopiminen kiikastaa.

– Yksi ongelma on se, ettei ole vielä tarkkaan tiedossa, minkälaisia paikkoja Hämeenlinnalle tulee kuntayhtymissä, Koskinen kertoo.

Ihan pattitilanteessa ei kuitenkaan olla, vaan neuvottelut puheenjohtajuuksistakin jatkuvat joulukuun 10. päivänä.

– Yksi vaihtoehto tietysti on valita puheenjohtajat tammikuussa suhteellisella vaalilla, mutta mieluummin pyritään neuvotteluratkaisuun ryhmittymien kesken.

Neuvotteluja on käyty kahden koalition kesken. Pro Hämeenlinnalla on 22 valtuutettua perussuomalaisista, keskustasta, vasemmistoliitosta ja kristillisdemokraateista.

Suurempaan ryhmään kuuluu 37 valtuutettua SDP:stä, kokoomuksesta ja vihreistä. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

6.4.2020