Kanta-Häme

Kino Tavast tarjoilee ensi keskiviikkona lyhytelokuvia

Keskiviikkona vietetään kansainvälistä lyhytelokuvapäivää, ja myös paikallinen elokuvayhdistys Kino Tavast osallistuu nyt ensimmäisen kerran päivän tapahtumiin.

Kino Tavastin väki on valinnut tarjolla olleesta kattauksesta kolme lyhytelokuvakoostetta, jotka voi katsoa vaikka kaikki putkeen tai piipahtaa katsomaan yhden sarjan.

– Tarjolla olisi ollut enemmänkin nähtävää, mutta halusimme tiivistää tapahtuman kolmeen tuntiin ja kolmeen riittävän lyhyeen koosteeseen, kertoo Kino Tavastin sihteeri Ulla Lappalainen.

Lyhytelokuvia esitetään keskiviikkona illansuussa Kumppanuustalolla kello 17 alkaen. Ilmaiset näytökset alkavat tasatunnein kello 17, 18 ja 19, ja sisälle pääsee aina kymmenen minuuttia ennen kunkin esityksen alkua.

Ensimmäinen näytös on nimeltään Jouluhali, ja se johdattelee jouluisiin tunnelmiin. Tarjolla on vertaistukea erilaisiin joulun alla esiintyviin tuntoihin: suklaaähkyyn, kulutushysteriaan, räntäsateiseen joulukatumelankoliaan ja kynttilöiden sytyttämiseen molemmista päistä.

Seuraavaksi esitetään viime vuosien kotimaista komediaa, joka koostuu muun muassa kömpelöistä hellyydenosoituksista, lasikatoista ja fantasioista.

Viimeiseen sarjaan on valittu tuoreita, kilpailuissa menestyneitä lyhytelokuvia. Ohjelmassa on muun muassa Anssi Kasitonnin The Wapiti eli opetuselokuva, joka on uudelleenlavastus valtavirrasta poikkeavan hirven elämästä.

Kello 18 alkavat komediat sopivat yli 7-vuotiaille, kaksi muuta näytöstä ovat K-12.

Ulla Lappalainen kannustaa piipahtamaan elokuviin vaikka jouluostosten lomassa. Lyhytelokuvanäytöksiä järjestetään myös joissakin kouluissa.

Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä on saanut alkunsa Ranskasta, ja tänä vuonna sitä vietetään 50 maassa.

Suomessa päivään kuuluvat Kumppanuustalon kaltaiset pop up -tapahtumat sekä Yle Teeman kolmen tunnin lyhytelokuvalähetys myös keskiviikkona.

Tämän lisäksi lyhytelokuvia voi katsella joulukalenterista, jonka tilaamisohjeet löytyvät lyhytelokuvapaiva.fi-sivustolta. HÄSA

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic