fbpx
Kanta-Häme

Kioski korvaa kiertävät matkailuneuvojat

Hämeenlinnan matkailuneuvonta keskittyy tänä kesänä torille ja Talaskujan neuvontapisteeseen.

Torille avattava kevytrakenteinen kioski korvaa aiempina kesinä keskustassa kierrelleet matkailuneuvojat.

– Kokemuksemme mukaan asiakkaat ovat yleensä löytyneet torilta tai rautatieasemalta. Kun päätoimipisteemme muutti Keinusaareen lähemmäs rautatieasemaa, halusimme kesäksi jalkautua myös ihan ytimeen palvelemaan keskustassa liikkuvia matkailijoita, vastaava matkailuneuvoja Mirva Lemmetty sanoo.

Torin neuvontapiste on avoinna 15. kesäkuuta lähtien elokuun puoleenväliin asti, ja se on avoinna arkisin kello 10–15 ja lauantaisin kello 10–14. Matkailuneuvonnan palvelut ovat asiakkaille ilmaisia, ja palvelua sekä esitteitä saa useilla kielillä.

– Tietysti suomeksi sekä englanniksi, ruotsillakin pärjätään ja saksaksi ainakin yritetään. Lisäksi ymmärrämme venäjää, vaikka emme välttämättä osaa vastata samalla kielellä. Kaikki tulevat varmasti palvelluiksi, vaikka sanajärjestys ei prikulleen oikein menisikään.

Lemmetty uskoo venäläisturistien määrän hieman kasvavan Hämeenlinnan seudulla tänä kesänä.

– Olemme tänä vuonna ryhtyneet hieman seuraamaan asiakkaiden kansalaisuuksia, mutta käytössäni ei ole varsinaista tilastoa. Mutu-tuntuma on, että venäläisten määrä on lisääntymässä.

Asiakkaat ovat löytäneet myös Talaskujalle muuttaneen matkailuneuvonnan, Lemmetty kertoo.

– Alkuvuosi oli tietenkin hiljaisempi, mutta koko ajan vilkastuu. Puhelimet soivat entiseen malliin ja asiakkaita on käynyt paikan päällä parhaimmillaan kymmenkunta päivässä.

Kesän ajan matkailuneuvoja päivystää myös Linnatuulen toimipisteessä Janakkalassa. (HäSa)

Menot