Kanta-Häme

Kirjallisuusväki koolle Hämeenlinnaan

Suomalaiset kirjailijat ja kirjallisuuden harrastajat kokoontuvat maaliskuun puolivälissä Hämeenlinnaan.

Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana -66 isännöi valtakunnallisia kirjallisuuden Talvipäiviä 15.–17. maaliskuuta. Vuosittain eri paikkakunnilla kiertävän tapahtuman toinen järjestäjä on Suomen kirjailijaliiton yhteydessä toimiva Kirjailijayhdistysten neuvottelukunta.

Talvipäivien yleisötapahtumat alkavat Hämeenlinnan pääkirjastossa perjantaina 15. maaliskuuta. Siellä esiintyvät runoilijat Kai-Kyösti Kaukovalta, Tytti Heikkinen ja Arto Kivimäki.

Samana iltana Raatihuoneessa kirjallisuuspaneelissa keskustelevat kirjailijat Riikka Ala-Harja, Juha Itkonen ja Tuula-Liina Varis. Paneelin teemana on muutos kirjailijan taiteellisessa työssä. Keskustelua johdattelee kirjailija Taija Tuominen.

Lauantaina 16. maaliskuuta jatkuu muutos-teeman käsittely Raatihuoneen teemaseminaarissa. Hämeenlinnalaiskirjailijoista ovat äänessä muiden muassa Olli Jalonen ja Nelli Hietala. Lisäksi tarjolla on muun muassa luentoja taidehallinnon ajankohtaisista muutoksista ja kustannussopimuksista sekä aforismituokio Vanajanlinnassa.

Talvipäivillä jaetaan Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan vuosittainen Suunta-palkinto. Se myönnetään tapahtumalle tai henkilölle, joka on omalla työllään edistänyt kirjallisuutta tai kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan.

Tapahtuman koko ohjelma löytyy internet-sivulta www.kirjailijaliitto.fi. (HäSa)