fbpx
Kanta-Häme

Kirjan yöstä tulossa taidemaraton

 

Ensi torstaina alkava nelipäiväinen Kirja aika -festivaali tuo Verkatehtaalle kirjailijoita, keskusteluja ja tapahtumia nyt kolmatta kertaa. 
 
Verkatehdas oy:n toimitusjohtaja Jouko Astor kertoo, että ajatus Kirjan yöstä lainattiin vuosikymmenien takaa Akateemisen kirjakaupan Kirjan yöstä.
 
– Vaikka meidän tapahtumamme ei ole tästä kopio, niin ajatus myöhään yöhön kestävästä ohjelmasta on viehättävä, hän sanoo.
 
Perjantaina Kirjan yössä yleisö pääsee kuulemaan kirjallisuuskeskusteluja ja muun muassa Kirjan yön Housebandin, Local Voicen esityksiä aina puoleen yöhön saakka.
 
Perjantain ohjelmaan kuuluu muun muassa Tuomas Kyrön alustus huumorista vakavien asioiden kuljetusalustana. Peter von Bagh kertoo tietokirjallisuuden kiehtovuudesta. Tabuista nuortenkirjallisuudessa keskustelevat muun muassa Vilja-Tuulia Huotarinen ja Jukka Laajarinne.
 
Kirjan yön Venäjä-keskusteluun osallistuu muun muassa Finlandia-palkittu kirjailija Rosa Liksom, joka vierailee nyt ensimmäistä kertaa Kirjan aika -festivaalilla. Hänen mielestään myöhään yöhön kestävä Kirjan yö on hauska idea. Hän odottaa tapaavansa paikallisia ihmisiä ja aikoo kuunnella, mitä yleisöllä ja muilla keskustelijoilla on sanottavaa.
 
– Opin samalla itse uutta. Kannatan tapahtumaa lämpimästi, sillä keskustelu tekee hyvää sielulle ja ruumiille, hän sanoo.
 
Kirjan yö tuo Hämeenlinnaan myös Poetry Jam lavarunousklubin, jossa yhdistellään runoutta, rap-lyriikkaa ja spoken word -musiikkia. Luvassa on myös open mic -osuus, jossa yleisökin voi esittää omia runojaan.
 
Kirjan ajan järjestävät Hämeen taidetoimikunta ja Verkatehdas oy yhdessä Kariston, Suomalaisen kirjakaupan ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Koko ohjelma löytyy osoitteesta www.kirjanaika.fi. (HäSa)
 
Kirjan aika Hämeenlinnan Verkatehtaalla 30.8.–2.9.

Menot