Kanta-Häme

Kirjastokimpalle hankitaan yhteiset verkkosivut

Hämeenlinna seudun kirjastot tiivistävät yhteistyötään. Hämeenlinna, Hattulan ja Janakkalan kirjastot muodostavat jo nyt kirjastokimpan, eli niillä on yhteinen tietokanta ja asiakasrekisteri.

Seuraavaksi tarkoitus on yhdenmukaistaa verkkokirjasto niin, että kaikkien kolmen kunnan kirjastoilla on yhteiset sivut. Ne rakennetaan Hämeenlinnassa nykyisin käytettävän Arena-verkkokirjaston mukaisiksi.

– Arena on ollut meillä käytössä jo muutaman vuoden, kun taas Hattula ja Janakkala ovat käyttäneet vanhaa Web Origoa. Nyt siitä luovutaan, kertoo Hämeenlinnan kaupunginkirjaston informaatikko Jaana Käki.

Muutos näkyy kirjaston käyttäjille ilmeisesti ensi kevään aikana. Asiaan liittyvät sopimusneuvottelut ovat parhaillaan käynnissä.

Vanhaan verkkokirjastoon verrattuna uusi on monipuolisempi. Sen sivuille on mahdollista lisätä esimerkiksi tapahtuma- ja menotietoja.

Hämeenlinnan verkkokirjastossa on myös esimerkiksi lukijoiden tekemiä arvioita kirjoista.

Jaana Käki kertoo, ettei yhteinen verkkokirjasto vaikuta lainattavaan aineistoon ainakaan alkuvaiheessa. Hän kuitenkin arvelee, että jatkossa sähköisen materiaalin osuus kasvaa. (HäSa)

4H:n perhekerhoon myös palvelusetelillä

Hämeenlinna. Hämeenlinnan kaupunki on hyväksynyt Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen uudeksi palvelusetelituottajaksi.

4H tuottaa kerhotoimintaa kotihoidossa oleville lapsille ja ensi tammikuussa yhdistys aloittaa Yhdessä kivaa -perhekerhot Hämeenlinnan keskustassa, Katumalla ja Nummella.

Kerhotoimintaan voi tutustua ensi viikolla. Keskustassa toimintaa esitellään Linnanpuiston lapsiparkissa tiistaina kello 10-12. Katumalla esittely tapahtuu keskiviikkona kello 10-12 lähiökeskuksen kerhotilassa ja Nummella torstaina kello 10-12 Nummen nuorisotalolla.

Palveluseteleistä ja niiden käyttämisestä saa lisätietoa kaupungin palvelupiste Kastellista tai kaupungin verkkosivuilta. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic