fbpx
Kanta-Häme

Kirjoittaminen voi auttaa ymmärtämään sutta – Luonto-Liitto ja Kulttuuritoimitus järjestävät Oikeus olla susi -kirjoituskilpailun

Oikeus olla susi -kirjoituskilpailu on tarkoitettu kaikille yli 16-vuotiaille nuorille. Raatia johtaa kirjailija, toimittaja Roman Schatz.
Kirjoituksessa voi esimerkiksi eläytyä sudeksi ja havainnoida suden elämää osana ekosysteemiä. HäSa / Juhani Salo, arkisto

Luonto-Liiton susiryhmä ja Kulttuuritoimitus järjestävät Oikeus olla susi -kirjoituskilpailun kaikille yli 16-vuotiaille nuorille ja ”nuorenmielisille.”

Kirjoituskilpailussa on kaksi teemaa: Maailma suden silmin ja Tasavertaisena suden kanssa.

Susi herättää tunteita. Kilpailun järjestäjien mukaan sudesta kirjoittaminen voi auttaa ymmärtämään suden elämää ja asemaa sekä eläimen merkitystä osana suomalaista luontoa.

Eläydy sudeksi tai pohdi rinnakkaiseloa

Kirjoituksessa voi esimerkiksi eläytyä sudeksi ja havainnoida suden elämää osana ekosysteemiä.

Kirjoittaja voi myös pohtia suden ja ihmisen välistä rinnakkaiseloa: Kuinka suden asema toteutuu Suomessa, ja miten sitä voisi edistää.

Kilpailun raatia johtaa kirjailija, toimittaja Roman Schatz. Raatiin kuuluvat myös Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Mari Nyyssölä-Kiisla ja Kulttuuritoimituksen toimittaja Marja Aaltio. Heidän apunaan työskentelee susiryhmän aktiivien lukutiimi.

– En ole koskaan nähnyt elävää sutta luonnollisessa ympäristössä. Kuten en myöskään karhua, kirahvia, miekkavalasta tai olmia. Silti minulle on tärkeää tietää, että ne kaikki ovat olemassa. Olemme onneksi vihdoin oppimassa, että biodiversiteetti ei ole luksusta vaan elinehto, Schatz kertoo tiedotteessa.

Kolme parasta palkitaan, 20 kirjoitusta julkaistaan

Kaksikymmentä kirjoitusta julkaistaan Kulttuuritoimitus.fi -sivustolla kesäkuussa.

Näiden joukosta raati valitsee kolme kirjoitusta, jotka palkitaan tuotepalkinnoilla ja julkaistaan Luonto-Liiton susiryhmän ja Kulttuuritoimituksen verkkosivuilla ja somekanavissa. Voittajat julkistetaan touko-kesäkuun vaiheessa.

Kilpailutyöt tulee lähettää osoitteeseen susiryhma@luontoliitto.fi 30.4. 2021 mennessä. Kilpailun säännöt löytyvät  Kulttuuritoimitus.fi -sivustolta.

Menot