Kanta-Häme

Kirkkodraama vetoaa tunteisiin

– Kirkkodraama tarjoaa katsojalle tartuntapisteen ja vetoaa ihmisen tunteisiin. Se koskettaa henkilöiden kautta, sanoo Riihimäen seurakunnan kirkkoherra Sirpa Viherä.

– Ihminen ei ole muuttunut, tunnemme samaa iloa ja surua kuin kaksi tuhatta vuotta sitten. Kirkkodraama on tullut jäädäkseen osaksi seurakuntien toimintaa.

Toiminnallisuus on Viherän mukaan erinomainen tapa syventyä Raamatun teksteihin.

– Tämä oli hieno esitys, kauniisti käsikirjoitettu, sanoivat pitkäperjantai-iltana ensimmäistä näytöstä seuranneet riihimäkeläiset Anja ja Väinö Räihä.

Draamaksi puettuna tuttu Raamatun kertomus ikään kuin avautui eläväksi. Oman lisänsä vaikuttavaan loppukohtaukseen antoi kirkon taakse laskenut aurinko.

– Ehkä me nykypäivän kiireiset ihmiset kaipaamme jotain tämän kaltaista, että sanoma menee perille, totesivat Räihät ja suunnittelivat katsovansa esityksen uudestaan vielä lauantaina.

Pääsiäisnäytelmää seurasi linja-autoasemalla ja katujen varsilla pitkäperjantaina useita satoja katsojia.

Valon kuningas-pääsiäisnäytelmän on käsikirjoittanut Pirkko Arola ja ohjannut Timo Sinivuo r i. Näytelmän tuottaja on Kati Saukkonen, musiikin sävellys, sovitus ja toteutus Juha Antikaisen, puvustuksesta vastaa Eeva Mantere.

Näytelmän päärooleissa esiintyvät: Jeesus – Peter Ahlqvist, Benjamin – Juha Antikainen, Maria Magdalena – Emmi Kangas, Pilatus – Ari Perkiö. Tanssijoina esiintyvät Etelä-Hämeen Tanssiopiston oppilaat.

Riihimäellä pääsiäisnäytelmillä on kymmenvuotinen perinne. Kahden vuoden välein seurakunnassa esitettäviin suuriin produktioihin on mukana olijoista ehtinyt muodostua tiivis verkosto. Paikka ja rooli esityksissä löytyy kaikille halukkaille

Valon kuningas -näytelmässä esiintyjiä on yhteensä kuutisenkymmentä ja talkoolaisia lähes saman verran. Oman työnsä esityksen valmisteluissa ovat teettäneet ulkona esitettävän näytelmän järjestelyt.

Viherän mukaan lupahakemuksien kohdalla on lähdettävä liikkeelle hyvissä ajoin, hakemuksiin ovat suhtautuneet myönteisesti niin poliisi kuin teknisen viraston henkilöstö.

Valon kuningas -pääsiäisnäytelmää Riihimäellä esitetään vielä lauantaina 7.4. kello 20 ja 22.

Menot