Kanta-Häme

Kirkon keskusteluapu päivystää yli pyhäinpäivän – Toiveikasta #valoa voi jakaa myös somessa

Valoa voi jakaa myös sosiaalisessa mediassa.
Kampanja on suunnattu erityisesti nuorille aikuisille, mutta se kannustaa kaikkia muitakin jakamaan valoa ympärilleen. Kuva: Toni Rasinkangas
Kampanja on suunnattu erityisesti nuorille aikuisille, mutta se kannustaa kaikkia muitakin jakamaan valoa ympärilleen. Kuva: Toni Rasinkangas

Tänä viikonloppuna alkava kirkon Jaa#valoa-kampanja muistuttaa, että aina löytyy joku, joka kuuntelee ja auttaa, jos omat voimat eivät tahdo riittää. Toivottomuudenkin keskellä tunnelin päästä voi löytää valoa.

Apua saa esimerkiksi Kirkon keskusteluavun chatista, joka päivystää kampanjaviikoilla laajennetuin aukioloin.

Suomenkielinen chat päivystää ma–pe klo 12–20 ja la–su klo 16–20 ja ruotsinkielinen ma–pe klo 16–21. Kampanja jatkuu pyhäinpäivän yli 3. marraskuuta asti.

Kampanjassa haetaan myös uusia vapaaehtoisia Kirkon keskusteluavun päivystäjiksi. Päivystäjiä on Forssassa ja Hämeenlinnassakin.

Kolmatta kertaa toteutettava kampanja on suunnattu erityisesti 18–25-vuotiaille nuorille aikuisille, mutta kaikkia muitakin kannustetaan mukaan tarttumaan valon jakamiseen sekä livenä että somessa.

Tempaus näkyy instagramissa tunnisteella #valoa, ja myös Poks-podcast on mukana valon jakamisessa. Podcastin kampanjayhteistyöjakso julkaistaan 25. lokakuuta.

– Vaikka ollaan sitä mieltä, että on tosi tärkeätä puhua läheisille omista ajatuksista, niin joskus on jopa helpompaa anonyyminä kertoa jollekin ihan tuntemattomalle henkilölle.

– Anonyymissä palvelussa ei tarvitse pelätä, että joku voisi tietää tai tunnistaa kuka olet. Voit vaan puhua niistä asioista, jotka on sulle sillä hetkellä tärkeitä tai vaivaa sun mieltä, podcastia yhdessä Sita Salmisen kanssa pitävä Veronica Verho toteaa.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lisäksi kampanjassa ovat mukana Nuori kirkko ja Palveluoperaatio Saapas, Suomen Pipliaseura, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura sekä Kirkkopalvelut. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic