Kanta-Häme

Kirppariraitti ja antiikki toivat vilinää Hauholle

– Kylällä on ollut vilinää heti aamusta lähtien, kertoo Leni Lustre-Pere, pihakirppistapahtuman Vanhalla raitilla järjestäneen Hauhon Rouwasväenyhdistys ry:n puuhanainen.

– Samaan aikaan on sekä Hauhon viimeinen kesätori että Antiikki- ja Keräilymarkkinat Vitsiälässä ja halusimme hyödyntää tapahtumien synergiaedun pihakirppistempauksen avulla. Vanhan raitin kävelyreitti tarjoilee kauniit maisemat Hauhonselälle. Ylimääräinen tavara kiertää ja samalla ihmiset pääsevät tutustumaan alueen idyllisiin puutalopihoihin.

– Kauppa on käynyt tasaisesti pitkin päivää ja erityisesti LP-levyjä on kysytty tosi paljon, kertoo hämeenlinnalainen Raija Rekola, joka löi kirppishynttyyt yhteen vanhempiensa pihamaalle koko ison suvun voimin.

Hollolassa asuva Jorma Jäntti pakkasi pakettiauton täyteen tavaraa perheen kesämökillä Vihavuodessa ja hurautti heti aamusta vaimonsa siskon pihamaalle myyntipuuhiin.

– Kesäskootterini meni kaupaksi sillä ehdolla, että ajan sen pihaan saakka. Takuu loppuikin siihen, Jäntti nauraa.

Markkinahumu kävi kiivaana myös Vitsiälässä.

– Tapahtumat tukevat kivasti toisiaan ja saavat ihmiset liikenteeseen, myhäilee Antiikki- ja Keräilymarkkinoita järjestävän ExpoNovan tapahtumatuottaja Torsti Nieminen.

Nieminen kertoo näytteilleasettajien tarjonnan seuraavan tarkasti nousevia trendejä.

– Sisustuslehdet ja –blogit muokkaavat vahvasti kysyntää. Vintage on tällä hetkellä kova sana. Retrobuumi on nyt hieman hiipumassa kuten myös perinteisen antiikin suosio. Erilaiset rottinkikalusteet ovat selvästi tämän kesän hitti.

Kovan luokan antiikki- ja keräilyharrastajat ovat liikenteessä jo aamuvarhain.

– Ovia avatessa tunnistaa monia aiemmista tapahtumista tuttuja kasvoja, Nieminen toteaa.

Tamperelainen Hanna Ranta ilmoittautuu omistautuneeksi lasinkeräilijäksi.

– Innostus alkoi, kun aloimme mieheni kanssa keräämään yhtenäistä astiastoa Hauhon kesämökillemme. Siitä se sitten laajeni myös muihin astioihin ja nykyisin kierrämme kaikki mahdolliset myyntitapahtumat aarteiden toivossa läpi.

Hauhon Antiikki- ja keräilymarkkinat järjestettiin tänä vuonna kuudetta kertaa. HÄSA

Kuva 10: Kirppari- ja antiikkitapahtumat keräsivät Hauholle runsain määrin aarteidenetsijöitä.

Kuva 11: Hanna Ranta iloitsi löytämästään Kastehelmi-lautasesta. Seurannan alla ovat myös Riihimäen lasin Aurinkopullot ja Grapponia-sarjan astiat.

Kuva 12: Hanna Ranta iloitsi löytämästään Kastehelmi-lautasesta. Seurannan alla ovat myös Riihimäen lasin Aurinkopullot ja Grapponia-sarjan astiat.

Kuva 13: Hanna Ranta iloitsi löytämästään Kastehelmi-lautasesta. Seurannan alla ovat myös Riihimäen lasin Aurinkopullot ja Grapponia-sarjan astiat.

Kuva 14: Adriana Germain saapui Kaliforniasta Hauholle Eija Saarisen mökkivieraaksi. Naiset ihastelivat Vitsiälän kaunista miljöötä ja tapahtuman nostalgista fiilistä.

Kuva 15: Täällä näkee niin paljon lapsuuden kodista tuttuja tavaroita, Eija Saarisen mökkivieraaksi saapunut Adriana Germain ihasteli.

Kuva 16: Loviisalainen Pentti on omien sanojensa mukaan iloinen harrastajamyyjä. Tinkaaminen kuuluu tapahtuman luonteeseen.