Kanta-Häme

Kirpputorilla kukkii luovuus

Citymarketin kirpputorilla myyntipöytänsä takana pitsivarjoineen pyörähdellyt Heta Kotilainen sanoi oppineensa hillitsemään itsensä ja tekemään vain harkittuja ostoksia. Myyntiin hän kertoi valinneensa tavaroita pitsiteemaan liittyen: Liinoja, pitsejä ja soma päivänvarjo. Myyntipöydällä tuoksui kimppu sireeninkukkia. 
 
– Päivänvarjosta luovun vasta viimeisenä ja hyvästä hinnasta, hän kuittasi. 
 
Riihimäeltä kirpputorille poikenneen Jenni Hyytiäisen katse kiinnittyi Maarit Holopaisen myyntiruudussa lasten vihreään traktoriin.
 
Hinnasta tinkiminen ja tavaroihin liittyvät tarinat ovat Hyytiäiselle kirpputorilla piste i:n päällä. 
 
– Oma tärkeä osuutensa on sosiaalisessa kanssakäymisessä.
 
Pienen pojan unelmasta, 25 euron hintaisesta polkutraktorista peräkärryineen ei valkeakoskelainen Maarit Holopainen tinkinyt, muista pihavarastosta tyhjennetyistä leluista ja lasten vaatteista kyllä. 
 
Kymmenen euron hinta myyntiruudusta oli molemmista kohdallaan. Tulo myyjälle karttuu pienistä puroista, sillä tavaroista, hyvistäkään ei kirpputorilla voi pyytää mahdottomia.
 
Jiirisaha ja muuta pientä
 
Kirsti ja Kari Sarkin myyntipöydällä oli aamun ensi tunteina tungosta: Jiirisaha, mutterit ja järeät työkalut viihtyivät rinnan korujen, vanhojen lehtien ja keräilykolikoiden seurassa. Tavaroiden runsaus antaa mahdollisuuksia luovuudelle, toisen ylimääräinen voi toiselle olla aarre.
 
– Tulosta tänne ei kannata lähteä tekemään. Pääasia, että tavara, jolla ei itselle enää ole merkitystä, lähtee kierrätykseen, totesivat Riihimäeltä Tiiriön Cittarin parkkikirppikselle tulleet.
 
Kotikaupungista heidän mukaansa vastaava osto- ja myyntipaikka puuttuu.
 
Kirpputorin valvojat Pentti Takala ja Teuvo Nokelainen myyntipaikkoja välittävästä Hämeenlinnan Hiihtoseurasta kertovat, että sunnuntaikirpparit jatkuvat poikkeuksetta 25. elokuuta saakka.
 
Yhdestä paikoitusruudusta myyjältä veloitetaan kymmenen euroa ja paikat varataan tulojärjestyksessä. Myyjät saavat valita itselleen mieluisan ruudun, suosikkeja ovat reunapaikat.
Miehet kehaisivat kripputorin tunnelmaa. Varsinkin aurinkoisina aamuina paikalla myyjiä on useita kymmeniä ja pysäköintitilojen liepeillä käy iloinen puheen sorina.
 
Sunnuntaikirppis on Tiiriön Citymarketin parkkipaikalla kello 10–14.

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic