Kanta-Häme

Kirveen kanssa paennut murtomies vangittiin

Hämeenlinnassa itse teosta kiinni jäänyt tamperelainen murtomies on vangittu. Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehen tiistaina viidestätoista murrosta epäiltynä.

Noin 40-vuotias mies ehti tehtailla runsaan murtosarjansa vain viikossa. Ensimmäisten murtojen jälkeen mies oli hetken pidätettynä, mutta heti vapauduttuaan hän jatkoi uusilla rikoksilla.

Mies murtautui Hämeenlinnan seudulla kesämökkeihin ja asuntovaunuihin, joista hän etsi pientä anastettavaa sekä syötävää ja juotavaa. Yönsäkin hän vietti mökeissä.

Jäi kiinni Kukoistensyrjässä

Murtomies jäi kiinni itse teosta viime lauantaina, kun hän yritti murtautua Kukoistensyrjän Kuusisenkulmassa sijaitsevaan omakotitaloon. Kotona olleet asukkaat havaitsivat murtoyrityksen.

Karkuun lähtiessään mies yritti murtautua pihalla olleeseen autoon ja juoksi sitten metsään poliisikoiraa karkuun.

Etumatkansa turvin mies ehti murtautua vielä Hakamäentiellä olevaan omakotitaloon. Poliisipartio sai lopulta havainnon miehestä, joka juoksi pakoon kirveen kanssa. 

Murtosarja Aulangolla

Viikonlopun aikana kävi ilmi, että sama mies oli murtautunut Aulangon lomakylän neljään asuntovaunuun ja viiteen mökkiin.

Miehestä oli viime viikolla tehty havainto myös Hauhon Lautsiassa. Siellä oli mökkimurron jälkeen nähty vieraan miehen heittelevän tavaroita hankeen. (HäSa)

Päivän lehti

4.4.2020