fbpx
Kanta-Häme

KKV selvittää Atrian yrityskauppaa

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) haluaa selvittää tarkemmin Atrian ja Saarioisen välisen yritysjärjestelyn markkinavaikutuksia.

Heinäkuussa julkistetun aiesopimuksen mukaan osuustoimintataustainen Atria ostaa perheyritys Saarioisen naudan, sian sekä broilerin hankinta-, teurastus- ja lihanleikkuutoiminnot. Kaupan jälkeen Saarioinen keskittyisi lihajalosteisiin ja valmisruokiin, ja Atria huolehtisi kauppakumppaninsa liharaaka-aineen saannista.

Kaupassa 400 Saarioisten työntekijää siirtyisi Atrialle. Atrian liikevaihdon ennakoitiin kaupan myötä kasvavan noin 70 miljoonalla eurolla vuodessa.

Jatkokäsittelyssä tutkitaan, estääkö yrityskauppa olennaisesti tehokasta kilpailua Suomessa.

KKV voi jatkokäsittelyssä hyväksyä kaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja sen hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan. Jatkokäsittely voi kilpailulain mukaan kestää enintään kolme kuukautta.

Mikäli Kilpailuvirasto hyväksyy kaupan, osuustoimintataustaisten Atrian ja HK-Scanin yhteinen markkinaosuus Suomessa yltäisi jo 90 prosentin tuntumaan.

KKV:n maanantaina antamaan päätökseen sisältyy lukuisia osapuolten liikesalaisuuksia ja päätös voidaan julkaista vasta sen jälkeen, kun liikesalaisuudet on poistettu. (HäSa)

Menot