Kanta-Häme

Klemetti-palkinto moninkertaiselle kuoronjohtajalle Anneli Julénille

Palkinnon myöntää Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry.
Sulasol ry valitsi tämän vuoden Klemetti-palkinnon saajaksi Anneli Julénin. Kuva: Ahti Viluksela.

Musiikin maisteri ja kuoronjohtaja Anneli Julén palkittiin arvostetulla Klemetti-palkinnolla. Palkinto myönnettiin Tampereella 7. kesäkuuta Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry:n liittokokouksen yhteydessä.

Klemetti-palkinto myönnetään kahden vuoden välein henkilölle, joka on ansiokkaasti työskennellyt harrastemusiikkitoiminnan ja Sulasolin tavoitteiden hyväksi.

 

Julén työskentelee musiikinopettajana ja johtaa useita eri kuoromuotoja edustavia kuoroja. Hänen johdollaan laulavat Lopen Lapsi- ja nuorisokuoro, Naiskuoro Timotei, Kamarikuoro Gaudete!, Hämeenlinnan Mieskuoro ja Suomen Naiskuoroliiton edustuskuoro Naiskuoro Louhi.

Lisäksi Julén toimii laulu- ja musiikkikurssien kouluttajana.

Vuonna 2016 Julén valittiin Vuoden kuorojohtajaksi ja hänet on kahdesti palkittu parhaana kuoronjohtajana kasainvälisissä kuorokilpailuissa. Julénin johtama Naiskuoro Timotei valittiin vuoden naiskuoroksi tänä vuonna.

Julén toimi vuonna 2017 pidettyjen Hämeenlinnan Laulu- ja soittojuhlien taiteellisena johtajana. Viime vuonna hänet valittiin Sulasolin taiteelliseksi johtajaksi.

 

Klemetti-palkinto on suuruudeltaan 2 500 euroa. Nimensä palkinto on saanut maineikkaalta musiikkipersoonalta Heikki Klemetiltä, jolla oli vahva rooli Sulasolin perustamisessa ja kehittämisessä vuosikymmenten ajan. HÄSA.

Vuonna 1922 perustettu Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry on maamme merkittävimpiä harrastajamusiikkijärjestöjä. Sulasolin keskeisenä tehtävänä on edistää jäsentensä toimintaa ja osallistua suomalaisen musiikkielämän kehittämiseen.

Päivän lehti

18.1.2020