Kanta-Häme Janakkala

Koepäivä vaihtui muistotilaisuudeksi – Turengin lukion oppilas kuoli ja toinen loukkaantui ulosajossa

Turengin lukiossa opiskellut 16-vuotias sai surmansa auton ulosajossa Aulangolla.

Turengin lukiossa hiljennyttiin keskiviikkona muistamaan menehtynyttä oppilastoveria.

Lukion ensimmäisellä luokalla opiskellut 16-vuotias nainen sai surmansa Aulangon puistometsässä tiistai-iltana tapahtuneessa auton ulosajossa.

Samassa lukiossa opiskelevan 18-vuotiaan naisen ajama auto törmäsi Aulangon näkötornille johtavaa kapeaa tietä reunustavaan puuhun noin kello 21.30.

Autoa ajanut 18-vuotias nainen loukkaantui onnettomuudessa, mutta poliisi on pystynyt puhuttamaan häntä alustavasti.

 

Turengin lukion kahden opiskelijan joutuminen vakavaan onnettomuuteen muutti kevään viimeisten koulupäivien ohjelman ja keskiviikon koepäivä vaihtui muistotilaisuudeksi.

– Keräsimme aamulla kaikki opiskelijat saliin, jossa pidimme hiljaisen hetken ja muistotilaisuuden, johon osallistuivat myös seurakunnan pappi ja koulukummi, rehtori Timo Hillman kertoo.

Muistotilaisuuden jälkeen opiskelijat kerääntyivät luokkiin keskustelemaan yhdessä koulukummin, terveydenhoitajan ja kuraattorien kanssa.

– Koulupäivä päättyi siihen, mutta osa opiskelijoista halusi vielä jäädä koululle puhumaan asiasta. Terveydenhoitajan ja koulukummin kanssa sovimme, että lähetämme vielä ensi viikolla kaikille ohjeet, jos joku haluaa puhua asiasta myöhemminkin.

Opiskelijat voivat tehdä kokeensa torstaina, jos haluavat ja pystyvät. Perjantaina on lukion liikuntapäivä ja lauantaina pidetään kevätjuhla.

– Kevätjuhla pidetään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Siitä ei haluttu tehdä muistotilaisuutta, koska se on uusien ylioppilaiden juhla, rehtori Hillman sanoo.

 

Tukea ja keskusteluapua tarjottiin keskiviikkona Turengin nuorille useilta tahoilta.

Janakkalan nuorisopalvelut piti Turengin nuorisokeskus Sataman ovet poikkeuksellisesti auki keskipäivästä iltaan saakka. Nuorisopalvelut järjesti myös muistokynttilöille yhteisen paikan Turengin kävelykadulle.

Janakkalan seurakunta puolestaan avasi Turengin kirkon ovet illaksi. Paikalla oli myös seurakunnan työntekijöitä.

 

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Lalli Jylhän mukaan alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen.

Auton ajonopeutta ei vielä tiedetä.

– Se on yksi keskeisistä kysymyksistä, joita esitutkinnassa lähdetään selvittämään. Vielä en halua tällä asialla spekuloida, tutkinnanjohtaja Lalli Jylhä sanoo.

Autoa ajanut 18-vuotias ilmoitti itse onnettomuudesta. Lalli Jylhän mukaan tapauksella on myös muita todistajia, joiden havaintoja selvitetään.

Autossa ei ollut muita henkilöitä kuljettajan ja matkustajan lisäksi

 

Puistometsän kapealla, mutkaisella ja mäkisellä tiellä on 30 kilometrin nopeusrajoitus. Puistometsän kiertävä lenkki tunnetaan kuitenkin myös “Aulanko GP:n” nimellä ja ajonopeudet nousevat siellä ajoittain huomattavankin korkeiksi. Nopeuksia on aiemmin yritetty hillitä muun muassa sulkemalla tie puomilla yöksi.

Puistometsää aiemmin johtanut Jere Rauhala kertoi Hämeen Sanomille lokakuussa 2012, että puistometsän teillä tapahtuu onnettomuuksia säännöllisesti, noin kahden vuoden välein. HäSa

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi