Kanta-Häme

Kohta ei tarvitse hidastella Hämeenlinnan kohdalla

Puolentoista vuoden ajan ovat kolmostietä käyttävät autoilijat joutuneet tottumaan koko ajan muuttuviin kaistajärjestelyihin, poikkeuksellisiin nopeusrajoituksiin ja jopa ajoittaisiin tien sulkemisiin. Tällä viikolla poikkeusjärjestelyt kuitenkin loppuvat ja kolmostiellä Hämeenlinnan keskustan kohdalla palataan normaaliin liikenteeseen.

Tänään maanantaina kolmostiellä puretaan pois viimeisiä liikenteen ohjauksessa käytettyjä betoniaitoja ja kaiteita.

Myöhemmin tällä viikolla tie luovutetaan Tampereen liikennekeskuksen valvontaan ja kolmostielle rakennetun tunnelin kaikki uudet turvajärjestelmät otetaan käyttöön. Luovutuksen tarkasta ajankohdasta päätetään tänään Uudenmaan ely-keskuksessa.

Liikennettä valvotaan jatkuvasti kameroin ja hätätilanteissa tunneli pystytään sulkemaan Tampereen liikennekeskuksesta käsin. Tuolloin kaikki liikenne ohjataan Hämeenlinnan katuverkon kautta tunnelin ohitse.

Tiellä on muuttuvia kaistaopasteita sekä vaihtuvia opastenäyttöjä, joiden avulla autoilijoita ohjataan tunnelin läpi.

Kadut käyttöön elokuussa

”Suomen suurimmaksi liikenneympyräksikin” kutsuttu liikennejärjestely moottoritien katteen rakennustyömaan ympärillä päättyy tämän kesän aikana.

Teitä ja siltoja viimeistellään jo ja parin kuukauden päästä sillat ja kadut muuttuvat jälleen kaksisuuntaisiksi.

– Takarajaksi urakoitsijoille on annettu elokuun loppu, mutta heidän tavoitteenaan on saada työt valmiiksi jo ennen sitä, projektipäällikkö Markku Ahonen kertoo.

Turuntien ja Paasikiventien sillat sekä Eureninkatu ja Kaivokatu avataan kaksisuuntaisina liikenteelle heti, kun se on mahdollista.

Jatkossa katuja katkotaan vain niiden keskelle jäävän ison rakennustyömaan niin vaatiessa.

– Sinnehän jatkuvat elementtikuljetukset vuoden 2014 lopulle saakka, joten väliaikaisia katkoja ja muutoksia voi tulla, Ahonen muistuttaa.

Kesän aikana avataan myös pitkään suljettuna ollut kevyenliikenteen tunneli Tavastilasta Paasikiventien ali Citymarketille. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic