Kanta-Häme

Kohtaamisia yli kulttuurirajojen

Duo Olohuone on kohtaamispaikka kahden kulttuurin perheille, eli perheille, joissa puolisot ovat keskenään kotoisin eri maista. Toiminta alkaa Hämeenlinnan Kumppanuustalossa Kirjastokatu 1:ssä. Ensimmäinen tapaaminen on tänään kello 9.30–12.

Toiminnan toteuttaa Hämeen Setlementti ry yhteistyössä Familia ry:n kanssa.

Duo Olohuone on vanhempien ja lasten kohtaamispaikka, jossa jutellaan rennossa ilmapiirissä kahden kulttuurin perheen arkeen liittyvistä asioista kahvikupposen ja pienen purtavan äärellä.

Syksyllä Duo Olohuone kokoontuu Hämeenlinnassa kerran kuussa torstaisin. Tapaamisen aikana osallistujat voivat tavata toisia perheitä, vaihtaa ajatuksia ja ystävystyä uusien ihmisten kanssa.

Tapaamisia ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset, ja kielenä voidaan käyttää suomea ja englantia. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Hämeen Setlementti ry on 1997 perustettu Kanta-Hämeessä toimiva monialajärjestö, jonka tehtävänä on osallisuuden tukeminen, toimintamahdollisuuksien luominen, sekä yhteiskuntaan vaikuttaminen.

Hämeen Setlementin tehtävän toteuttamisessa näkyy monikulttuurinen työote, vapaaehtoistoiminta ja kansalaistoiminnan kehittäminen.

Familia ry on kulttuurienvälisen toiminnan edelläkävijä Suomessa.

Yhdistys on tukenut Suomessa syntyneiden ja maahan muuttaneiden suomalaisten kaksisuuntaista kotoutumista jo vuodesta 1988. Toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille ja kaikenikäisille.

Toimintaan voi liittyä joko yksin tai yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Duo on Familia ry:n hallinnoima ja RAY:n rahoittama nelivuotinen hanke (2013–2016).

Duon kohderyhmä on Suomessa asuvat kahden kulttuurin perheet, joiden määrä on kolminkertaistunut kahdessa vuosikymmenessä ja jotka ovat pysyvä osa suomalaista yhteiskuntaa.

Duon tavoitteena on valtakunnallistaa kahden kulttuurin perheille tarkoitettu vertaistoiminta, vanhempainvalmennus ja neuvontapalvelut.

 

LisätietojaTuuli Shinyella (projektikoordinaattori/Duo) puh: 044 7961113, s-posti: tuuli@duoduo.fiwww.hameensetlementti.fiwww.duoduo.fiwww.familiary.fi

 

Päivän lehti

24.2.2020