fbpx
Kanta-Häme

Kohti seuraavaa etappia

Parolan lukion Anni Mantere astelee puhujan pönttöön varmoin askelin. Ylioppilasjuhlan opiskelijan puheessa hän toteaa tulevaisuuden tuntevan juuri nyt ehkä epävarmalta, mutta kehottaa kaikkia tavoittelemaan unelmiaan.

– Kuten Nelson Mandela on todennut: It always seems impossible until it’s done, hän toteaa puheen loppuksi.

Abiturienttien raskas urakka on tältä keväältä ohi. Nyt koittaa hetki painaa valkolakit päähän, ja kajauttaa ilmoille Gaudeamus Igitur.

Anni Mantereen, Sanni Salokeron ja Katja Peltolan mielestä ylioppilaskokeet ovat haastavat ja erilaiset muihin lukion kokeisiin verrattuna.

– Etenkin ensimmäisissä kokeissa huomasi, ettei ollut vielä saanut lukutaktiikkaa ihan kohdalleen, eikä osannut valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla, Katja Peltola kertoo.

– Hieman jännitti, että suoriutuuko sukulaisten odotusten mukaan, Salokero nauraa.

Kolmikolla on jo suunnitelmia seuraavan syksyn suhteen. Mantere ja Salokero aikovat suunnata opiskelemaan vasta välivuoden jälkeen. Peltola sen sijaan on hakenut jo opiskelemaan biotekniikkaa ja farmasiaa.

– Tosin en usko pääseväni. Pääsykokeisiin ei jaksanut keskittyä niin hyvin, kun oli ensiksi lukenut koko kevään ylioppilaskokeisiin.

Mutta ennen syksyä on aikaa miettiä, miten suhtautua uuteen tilanteeseen. Tytöt kertovat olevansa toisaalta helpottuneita, toisaalta tuleva jännittää.

Hämeenlinnan lyseon lukion ylioppilaat suuntasivat kohti uutta ajanjaksoa HPK:n värien alta. Jäähallilla onnittelijoita odottelevat Juuso Pöytäkivi ja Topi Maijala toteavat myös olon olevan helpottunut. Haikeutta ilmassa ei ole.

– Olihan se kivaa, mutta kaikki loppuu aikanaan.

Sekä Pöytäkivi että Maijala aloittavat varusmiespalveluksensa Parolassa heinäkuun alussa. Molemmat pyrkivät vielä myös jatko-opintoihin, jotka he voivat aloittaa intin jälkeen.

Lakituksesta jokainen uusi ylioppilas jatkoi taholleen juhlistamaan saavutustaan. Mitään ylioppilaiden yhteistä illanviettoa ei ollut suunnitteilla Parolassa eikä Hämeenlinnassa. Juuso Pöytäkivi ja Topi Maijala kertovat tapaavansa vielä illalla kolmannen kaverinsa juhlissa, joista kaveriporukka aikoi suunnata kaupungin yöelämään.

Anni Mantere on viettänyt lukioaikana vuoden vaihto-opiskelijana Kanadassa, joten hän on käynyt lukion neljässä vuodessa.

– Viime vuonna valmistuneet kaverini tulevat meille juhlimaan. Seuraavaksi aion kuitenkin saada nämä puristavat kengät pois jalasta, hän nauraa. HÄSA

Menot