Kanta-Häme

Kohti tabloidia: Kiinnostavat jutut jaetaan ovessa

Hämeen Sanomien jutut ovat ahkerassa käytössä Jänispolun päiväkodin Otsoilla. Esikouluryhmän oveen on tällä kertaa leikattu ja teipattu muun muassa juttu, jossa kerrotaan hyvistä tavoista pulkkamäessä. 
 
Joka viikko ryhmässä käydään läpi mielenkiintoisia uutisia, teemasivuja, kulttuuria ja mielipidekirjoituksia. Tämän viikon tiistaiaamuna lapset pohtivat muun muassa Hämeen Sanomien lasten- ja nuortenkirjallisuutta käsittelevää Sieppari-sivua, jossa oli juttua Sibeliuksesta tehdystä lastenkirjasta.
 
Lastentarhanopettaja Soili Kinnari sanoo, että vanhempia voi kiinnostaa myös mielipidekirjoitus esiopetuksesta. 
 
– Aika usein vanhemmat jäävät lukemaan meidän leikkaamiamme lehtileikkeitä. Kyllä lapsetkin niitä tutkailevat, Kinnari kertoo.
 
Millä perusteella Kinnari valitsee näytille poimimansa uutiset? 
 
– Yleensä aiheet koskettavat jollain tavalla meitä tai lasten vanhempia. 

Mikä lapsia sitten lehdessä kiinnostaa?

Nooa Kuparinen viittaa ja kertoo katsovansa kauppaan liittyviä sivuja eli mainosten hintoja. 
 
Taavi Ruuskasta kiinnostavat urheilu-uutiset, erityisesti säbä. Leevi Vento ja Youness Akhezzane haluavat myös katsella urheilu-uutisia. 

Monipuolisesti elämästä

Lukijoiden arkeen halutaan tuoda Hämeen Sanomien tabloidissa lisää luettavaa. Esimerkiksi teema- ja hyötysivujen määrä kasvaa. 
 
Just-osassa eli lehden toisessa niskassa julkaistaan päivittäin myös teema-aukeama. Ainoastaan sunnuntaisin teemasivun tilalla voi olla kulttuuria tai sunnuntailukemistoa. 
 
Idea on tarjota lukijoille luettavaa elämän eri osa-alueilta monipuolisesti elämän eri vaiheissa eläville. Teemasivuja tehdään elämästä, terveydestä, kuluttamisesta, ruuasta, matkailusta, autoista ja liikenteestä sekä kodista ja asumisesta. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic